Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

ro

02 Mar, 2024 16:33 906 Marime text
  • Inculpat este un fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, acuzat de agresiune sexuală, accesul ilegal la un sistem informatic şi pentru alterarea integrităţii datelor informatice.
  • Acesta ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! Mai mult decât atât, fostul paramedic ar fi șters înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD.

Tribunalul Militar București a fixat un nou termen în dosarul în care un fost paramedic a fost deferit justiției pentru agresiune sexuală! Acesta ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! Mai mult decât atât, fostul paramedic ar fi șters înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD.


Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 14.03.2024 în vederea audierii martorilor.


Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală - Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice.

Inculpat este un fost angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, acuzat de agresiune sexuală, accesul ilegal la un sistem informatic şi pentru alterarea integrităţii datelor informatice.


În actul de sesizare se reţin, în fapt, următoarele:

Conform procurorilor, „la data de 08.06.2023, în intervalul orar 19:53 – 20:24, în timp ce se afla în dormitorul din locuinţa pacientei (...), situată în Municipiul București, profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, dar şi de lipsa altor persoane, având un cub de gheaţă în mână, plutonierul adjutant, în calitate de paramedic, a aplicat cubul de gheaţă în jurul sânului drept al pacientei, săvârşind, astfel, un act de natură sexuală asupra pacientei“.

Tot atunci, mai spus magistrații, „în intervalul orar 20:24 – 20:28, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de paramedic servant, pe perioada deplasării ambulanţei SMURD (dinspre locuinţa pacientei spre spital), profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, plutonierul adjutant ar fi săvârşit acte de natură sexuală asupra pacientei care se afla în îngrijirea sa, respectiv a masat sânii persoanei vătămate, a sărutat abdomenul persoanei vătămate, a lins sânii persoanei vătămate (...)“.

Apoi, în intervalul orar 20:28 – 22:08, după extragerea fizică a cardului de memorie din echipamentul de înregistrare audio-video instalat în ambulanța SMURD, acțiune urmată de introducerea mijlocului de stocare în telefonul mobil, plutonierul adjutant a accesat, fără drept, cardul de memorie prin intermediul telefonului mobil arătat anterior (aflat, la acel moment, în relaţie funcţională cu mijlocul de stocare a datelor informatice), se mai arată în ancheta procurorilor.

În continuare, spun anchetatorii, „pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD, plutonierul adjutant a şters, fără drept, date informatice (123 de fişiere) stocate pe cardul de memorie, aducând, astfel, atingere integrităţii şi disponibilităţii datelor informatice“.

Potrivit magistraților, în cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa.

Inculpatul a declarat că nu a urmărit obținerea unei satisfacții de natură sexuală.


Surse documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii