Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce a luat şase ani Cristian Borcea Un inculpat din dosarul „Retrocedările din Constanţa” merge la puşcărie (documente)

ro

05 Mar, 2014 00:00 5333 Marime text
Afaceristul Cristian Borcea, unul dintre cei 37 de inculpaţi trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în celebrul proces denumit generic „Retrocedările din Constanţa”, a fost condamnat la închisoare cu executare. Ieri, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo a fost osândit la şase ani şi patru luni de închisoare. Pedeapsa a fost aplicată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Transferurilor”.
 
Borcea a luat doi ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată FC Dinamo Bucureşti) şi alţi doi ani şi şase luni de detenţie pentru înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată Federaţia Română de Fotbal). Mai mult decât atât, Borcea a mai luat doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi alţi trei ani pentru spălare de bani în formă continuată. Judecătorii au contopit pedepsele, după care au decis ca afaceristul să execute condamnarea cea mai grea, respectiv cea de trei ani de închisoare, la care au adăugat un spor de trei ani şi patru luni de închisoare. În final, Borcea trebuie să execute pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare. De menţionat că magistraţii au încetat procesul penal pornit împotriva lui Cristian Borcea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, constatând intervenită prescripţia specială a răspunderii penale.

Revenind la dosarul „Retrocedările din Constanţa”, în care Borcea a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care se află şi edilul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, următorul termen a fost stabilit pentru data de 1 aprilie. În această cauză, procurorii DNA vorbesc despre „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii