Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, la judecată cu fostele soții ale suspecților din Dosarul Retrocedărilor

ro

29 May, 2021 00:00 4147 Marime text
  • Este vorba despre dosarul civil 25579/3/2020, aflat pe rolul Secției a V-a Civile a Tribunalului București.
  • Procesul are ca obiect „constatare nulitate act juridic“ și a fost înregistrat pe rolul instanței bucureștene la data de 30 septembrie 2020, moment la care actualul primar Vergil Chițac nu își preluase încă mandatul.
  • Pârâți sunt Cristian Borcea, Mihaela Mariana Borcea (fosta soție), Mihai Camboianu, Georgică Giurgiucanu, Oana Cucurezeanu (fostă Giurgiucanu), Emil Dragoș Săvulescu, Rodica Cristina Ghionea (fostă Săvulescu), alături de alte persoane.
  • Joi, 27 mai 2021, Tribunalul București a decis amânarea procesului, pentru că nu a fost îndeplinită procedura de citare.
Proces cu greutate, la Tribunalul București! Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța i-a chemat în judecată pe o parte din protagoniștii Dosarului Retrocedărilor din Constanța, dar și pe unele dintre fostele soții ale acestora.
 
Este vorba despre dosarul civil 25579/3/2020, aflat pe rolul Secției a V-a Civile a Tribunalului București.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, în calitate de reclamant, în timp ce pârâți sunt Cristian Borcea, Mihaela Mariana Borcea (fosta soție), Mihai Camboianu, Georgică Giurgiucanu, Oana Cucurezeanu (fostă Giurgiucanu), Emil Dragoș Săvulescu, Rodica Cristina Ghionea (fostă Săvulescu), dar și Geta Săvulescu.
 
De asemenea, calitatea de pârâți le revine și lui Virgil Călina, dar și companiei Habitat și Ambient SA.
 

Condamnări în Dosarul Retrocedărilor

 
Procesul are ca obiect „constatare nulitate act juridic“ și a fost înregistrat pe rolul instanței bucureștene la data de 30 septembrie 2020, moment la care actualul primar Vergil Chițac nu își preluase încă mandatul, în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, iar în fruntea Primăriei Constanța se afla primarul Decebal Făgădău.
 
Numele lui Cristi Borcea, Mihai Camboianu, Georgică Giurgiucanu, dar și al lui Emil Dragoș Săvulescu se regăsesc în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauză penală în urma căreia fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru retrocedările din Constanța.
 
La rândul său, în același dosar, Cristi Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Mihai Camboianu – cinci ani de închisoare, iar Dragoș Săvulescu și Georgică Giurgiucanu au primit, fiecare, câte cinci ani și jumătate de detenție.
 
Acum, UAT Municipiul Constanța prin Primar cere instanței de judecată să constate nulitatea unui act juridic încheiat între pârâșii din dosar.
 
La termenul de judecată desfășurat joi, 27 mai 2021, magistrații Tribunalului București au hotărât amânarea procesului, pentru data de 30 septembrie 2021, de la ora 14.00.
 
Amânarea a venit ca urmare a neîndeplinirii procedurii de citare cu părțile din dosar.
 
După judecarea procesului, indiferent ce decizie va lua Tribunalul București în legătură cu eventuala nulitate a actelor juridice cercetate, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O firmă din București cere insolvența Muntenia Estival 2002 SA, administrată de Mihaela Borcea, fosta soţie a lui Cristi Borcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii