Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată primele cuvinte adresate sutelor de năvodăreni care l-au întâmpinat! Ce judecător nu l-a vrut pe primarul Nicolae Matei în libertate (galerie foto + video)

ro

18 Apr, 2013 00:00 6464 Marime text
De menţionat că judecătorul Marius Damian Mitea a făcut opinie separată, în sensul respingerii acţiunii formulate de Nicolae Matei
 
După mai multe luni de arest, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, s-a întors aseară acasă. Aşteptat de câteva sute de oameni în centrul localităţii Năvodari, Nicolae Matei a declarat că, în scurt timp, se va întoarce în fruntea Primăriei şi că va continua proiectele demarate înainte de a fi arestat. „A fost o experienţă tristă în penitenciar. (...) Doar dacă muream nu mă întorceam la Primărie, în Năvodari”, a mai susţinut, ieri, Matei. În această dimineaţă, edilul proaspăt eliberat se va afla la Tribunalul Constanţa, unde, în cadrul unei şedinţe ferite de privirile curioşilor, va analiza, alături de avocaţii săi, înregistrările efectuate în dosar de procurorii Anticorupţie. Nu este de trecut cu vederea faptul că eliberarea lui Nicolae Matei a venit la scurt timp după ce comisarul-şef Valentin Burlacu, fostul şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, denunţător în cauză, a fost audiat de Tribunalul Constanţa.
 
Revenind la decizia instanţei de judecată, ea a venit ieri în jurul prânzului. Completul de judecată al Curţii de Apel a fost prezidat de Maria Uzună şi format din magistraţii Cristina Eleni Marcu şi Damian Mitea. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a admis recursul formulat de către Nicolae Matei, hotărând pe cale de consecinţă liberarea provizorie sub control judiciar a edilului. „Dispune punerea în libertate provizorie sub control judiciar a inculpatului Matei Nicolae de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 283/UP/15.11.2012 emis de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală în dosar nr. 44076/3/2012, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, conform minutei judecătoreşti. Pe timpul liberării provizorii sub control judiciar, primarul din Năvodari nu va avea voie să depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea instanţei şi va fi obligat să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.

Mai mult decât atât, Nicolae Matei va trebuie să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte, respectiv Poliţia oraşului Năvodari, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se apropie de martori, experţi şi de orice alte persoane care au legătură cu cauza, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Instanţa de judecată a atras atenţia edilului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. De menţionat că judecătorul Marius Damian Mitea a făcut opinie separată, în sensul respingerii acţiunii formulate de Nicolae Matei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii