Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „ce întreabă părinţii şi ce răspunde Primăria“ Nu există un regulament de funcţionare a locurilor de joacă! (document)

ro

01 Jul, 2017 00:00 6913 Marime text

USR Constanţa şi părinţii care au creat pe o reţea de socializare grupul „Locuri de joacă din Constanţa“ au solicitat Primăriei Constanţa, la începutul acestei luni, regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public local, precum şi contractul pentru efectuarea de lucrări de curăţenie, întreţinere, reparaţii şi revizii ale acestora. În plus, USR Constanţa anunţa că pregăteşte plângeri oficiale pe care le va înregistra la Primărie, la Poliţia Locală şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
 
„USR Constanţa a demarat acum câteva săptămâni un proiect de inventariere şi evaluare a tuturor locurilor de joacă din Constanţa, care s-a concretizat într-o lucrare în care sunt descrise în amănunt aceste spaţii de joacă şi care se va finaliza printr-un capitol de propuneri concrete de amenajare pe care să le înaintăm autorităţii publice locale, după consultarea părinţilor, prin completarea unor chestionare pe care le vom folosi în acest scop. Nu toate deficienţele pe care le-am descoperit sunt de trecut cu vederea. Unele nu ţin doar de partea estetică, ci ţin de siguranţa copiilor noştri. Am dori, de asemenea, să aflăm cum este posibil să avem în buget bani inclusiv pentru întreţinerea acestor spaţii de joacă, dar ele să fie în paragină şi să pună în pericol sănătatea copiilor noştri. Undeva, la nivelul Primăriei Constanţa, lucrurile nu funcţionează şi trebuie luate măsuri ferme, a declarat preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Cristian Ion.
 
Cristiana P., o mămică implicată în demersul USR Constanţa, a solicitat municipalităţii, pe Legea 544/2001, să-i comunice dacă Ia nivelul Primăriei Constanţa a fost aprobat un regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului. Mămica a vrut să ştie şi dacă la nivelul Primăriei Constanţa a fost încheiat vreun contract pentru efectuarea de lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi revizii la spaţiile de joacă amenajate pe domeniul public al municipiului şi care sunt tipurile de echipamente amplasate la momentul prezentei solicitări în fiecare dintre spaţiile de joacă existente pe domeniul public al municipiului Constanţa. 

Iată ce a răspuns Primăria Constanţa! 

Primăria Constanţa a dat curs solicitării Cristianei P., din Constanţa.
„Întrebare: Există regulament de organizare şi funcţionare a locurilor de joacă?
Răspuns: Nu!;
Întrebare: Se ocupă cineva de curăţenia, întreţinerea, reparaţia şi revizia spaţiilor de joacă?
Răspuns: S-a demarat procedura de achiziţie a unui contract de reparaţii a locurilor de joacă în mai 2016;
Întrebare: Care sunt dotările fiecărui loc de joacă din oraşul Constanţa?
Răspunsul lipseşte. Am fost invitaţi la Primărie să ne povestească ce vor face...“, se arată în răspunsul autorităţii locale.
 
Menţionăm că lucrările de reabilitare a locurilor de joacă nu au început nici până astăzi, cu toate că municipalitatea anunţa lucrări de modernizare şi punere în siguranţă a celor 39 de locuri de joacă. 

Ce locuri de joacă a spus Primăria că va reabilita anul acesta?   

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat în primăvara acestui an, că din vară, spaţiile de joacă din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Primăria nu a mai investit bani în parcurile dedicate celor mici din anul 2015. Municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 de lei pentru modernizarea a 65 de spaţii de joacă. Cele patru loturi care intră în reabilitare acoperă cartierele din zona de nord a oraşului, zona centrală, zona de sud şi zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură.  
 
Lotul I (zona de nord): pe o suprafaţă de 4.367,2 mp - strada Năvodului, Palazu Mare, aleea Viitorului, strada Dispensarului, aleea Hortensiei, Tomis Nord, bulevardul Tomis, zona de agrement Badea Cârţan, strada Adamclisi, aleea Stejarului, strada Primăverii, parc Tomis II.
 


Lotul II (zona centrală): suprafaţă de 3.764,32 mp - aleea Mălinului, Tomis I, strada Pescarilor, zona de agrement - parc Dragoslavelor, parc Teatrul „Oleg Danovski“, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada 1 Decembrie / strada Traian, Poarta 4, bulevardul Ferdinand, zona Gară CFR.
 
Lotul III (zona sud): suprafaţă de 4.328,15 mp - şoseaua Mangaliei, piaţa Far, zona Abator, zona de agrement - strada Caraiman, strada Dunării, aleea Timonei, şoseaua Mangaliei, zona de agrement CET / aleea Albatrosului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu / strada Cumpenei.
 
Lotul IV: suprafaţă de 2.039,38 mp - cuprinde zona Baba Novac - cartier locuinţe tineri, strada Constantin Brâncuşi, strada Dionisie cel Mic, strada B.P. Hasdeu, aleea Daliei, parc Casa de Cultură şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - strada I.L. Caragiale. 

Anunţ de ultimă oră al primarului Făgădău 

Între timp, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, s-a sucit. Ieri, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local Municipal, primarul a anunţat că, în urma inventarierii locurilor de joacă, din cele 65 de locuri de joacă existente, doar 33 aparţin de municipalitate. Astfel, jumătate dintre locurile de joacă au fost, se pare, construite pe terenuri retrocedate sau private. Din acest motiv, Primăria va organiza licitaţie pentru reabilitarea a doar 33 de locuri de joacă existente.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza răspunsul integral al Primăriei Constanţa.
 

Citeşte şi:

USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document) 

USR Constanţa cere Poliţiei Locale să facă publice amenzile date pentru nerespectarea curăţeniei la locurile de joacă (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • titi 02 Jul, 2017 19:40 dar mizeria care este chiar in incinta parculetelor cine o face? fagadau sau mamele cu copii needucati?mamele stau si fumeaza si arunca chistoacele pe jos.!!!!!!!!!!!!!!!Mergeti in parculetul de la gara si va convingeti. Aceleasi ambalaje de tot felul de biscuiti le gasiti in mare la MODERN.Mamicilor stiti ca de exemplu in SPANIA nu se da nici un ban,nici o alocatie ptr. copii? -si sunt mai educati decat ai vostri!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • hai sictir 02 Jul, 2017 08:21 Deci e clar. NU SE VA FACE NIMIC ! Constanta va ramane un oras de lumea a 4-a ,confort 3 ,un ferentari extins .