Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document)

ro

08 Jun, 2017 00:00 5945 Marime text
USR Constanţa a solicitat Primăriei regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public local, precum şi contractul pentru efectuarea de lucrări de curăţenie, întreţinere, reparaţii şi revizii ale acestora.
 
USR Constanţa face front comun cu părinţii constănţeni care au creat pe o reţea de socializarea grupul „Locuri de joacă din Constanţa“ şi  au anunţat că pregătesc plângeri oficiale pe care le vor înregistra la Primărie, Poliţia Locală şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
 
„USR Constanţa a demarat acum câteva săptămâni un proiect de inventariere şi evaluare a tuturor locurilor de joacă din Constanţa, care s-a concretizat într-o lucrare în care sunt descrise în amănunt aceste spaţii de joacă şi care se va finaliza printr-un capitol de propuneri concrete de amenajare pe care să le înaintăm autorităţii publice locale, după consultarea părinţilor prin completarea unor chestionare pe care le vom folosi în acest scop. Nu toate deficienţele pe care le-am descoperit sunt de trecut cu vederea.
 
Unele nu ţin doar de partea estetică, ci ţin de siguranţa copiilor noştri. Din păcate, zilele trecute s-au întâmplat la locul de joacă din Portul Tomis câteva accidente în care au fost implicaţi copii, tocmai din cauza lipsei de întreţinere a acestui spaţiu de joacă, motiv pentru care USR Constanţa va sesiza Primăria, Poliţia şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor pentru remedierea urgentă a deficienţelor, pentru stabilirea responsabilităţilor şi, eventual, pentru sancţionarea persoanelor vinovate.
 
Am dori, de asemenea, să aflăm cum este posibil să avem în buget bani inclusiv pentru întreţinerea acestor spaţii de joacă, dar ele să fie în paragină şi să pună în pericol sănătatea copiilor noştri. Undeva, la nivelul Primăriei Constanţa, lucrurile nu funcţionează şi trebuie luate măsuri ferme. Închei prin a spune că, în decurs de maximum două săptămâni, vom prezenta Primăriei şi presei propunerea noastră referitoare la locurile de joacă din Constanţa“, a declarat preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Cristian Ion.

Solicitare către Primărie conform Legii 544/2001

Prin intermediul Cristianei P., o mămică implicată în demersul USR Constanţa, se solicită administraţiei locale să comunice dacă Ia nivelul Primăriei Municipiului Constanţa a fost aprobat un regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului. „Vă solicităm să indicaţi numărul şi data emiterii HCL prin care a fost aprobat acest regulament şi să ne comunicaţi departamentul din cadrul Primăriei care este responsabil de implementarea/verificarea implementării acestui regulament. Vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie o copie a acestui regulament, împreună cu hotărârea prin care a fost aprobat“, se arată în solicitarea adresată municipalităţii.
 
Femeia mai vrea să ştie dacă la nivelul Primăriei Constanţa a fost încheiat vreun contract pentru efectuarea de lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi revizii la spaţiile de joacă amenajate pe domeniul public al municipiului. Totodată, mămica vrea să ştie care sunt tipurile de echipamente amplasate la momentul prezentei solicitări în fiecare dintre spaţiile de joacă existente pe domeniul public al municipiului Constanţa, dar solicită şi informaţii privind documentaţia tehnică a tuturor echipamentelor de joacă. Femeia a cerut ca Primăria să-i răspundă la întrebări în format electronic.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online puteţi citi solicitarea Cristianei P.
 
Citeşte şi:
Plângeri la Primăria Constanţa, Poliţia Locală şi OPC pe tema locurilor de joacă ce pun în pericol integritatea fizică a micuţilor (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii