Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se va finaliza reabilitarea în totalitate Se reiau lucrările la Podul de la Butelii. De ce au fost întrerupte (galerie foto)

ro

19 May, 2017 00:00 5627 Marime text
Pasajul Cumpenei sau Podul de la Butelii, aşa cum îi zic constănţenii, face legătura între bulevardele Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu. Cu o lungime de 310,19 metri, pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă.
 
Problemele de ordin tehnic apărute odată cu decopertarea Pasajului Cumpenei au fost lămurite de proiectant. Informaţia a fost confirmată de viceprimarul municipiului Constanţa Dumitru Babu, dar şi de membrul comisiei desemnate de primarul Constanţei pentru supravegherea lucrărilor, directorul tehnic al Confort Urban, Claudiu Rădulescu. Vă reamintim că podul a fost construit între anii 1982 şi 1984, iar lucrările de reabilitare au început pe la jumătatea lunii aprilie 2017.
 
În primele zile ale lunii mai, lucrările de reabilitare şi modernizare au fost sistate până la rezolvarea deficienţelor de ordin tehnic. Mai exact, au fost constatate abateri de la proiect, care datează încă din perioada construcţiei pasajului, dar care au fost corectate de proiectant.
 
Din cauza acestei întârzieri, durata de execuţie efectivă a lucrării, care ar fi trebuit să fie finalizată în luna iulie 2018, va fi extinsă cu cel mult două săptămâni, susţin autorităţile.

Ce presupune reabilitarea Pasajului Cumpenei 

Lucrările de reabilitare a pasajului presupun, printre altele, scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va însemna şi introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizaţie specială. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.

Costul reabilitării - 7.479.000 de lei 

Câştigătoarea licitaţiei este asocierea SC Mobitom - SC Siebol. Reabilitarea a fost gândită astfel încât să nu fie obstrucţionată total circulaţia. Prin urmare, şi după reluarea lucrărilor, circulaţia pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti 7.479.000 de lei. 

Municipiul Constanţa a atribuit, pe data de 20 septembrie 2016, prin negociere directă, contractul „Dirigenţie de şantier pentru reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ societăţii Design Concept Proiect SRL. Contactul constă în prestarea serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“. Valoarea contractului atribuit este de 10.481,25 de lei (2.356,873 de euro). 
 
Înfiinţată în 2013, Design Concept Proiect SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Societatea este controlată de Alexandru-Florian Mălai, născut pe 1.03.1987, în Constanţa, şi Sorin Costel Mălai, născut pe 24.07.1963, în Medgidia. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară „activităţi de arhitectură“, este Mălai Sorin Costel.

Mobitom SA şi Siebol vor executa lucrările propriu-zise de reparaţii şi modernizare 

În urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de Primăria Municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de asocierea Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

Despre Mobitom SA, liderul asocierii  

Mobitom SA a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei, fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence.
 
Firma a fost controlată de către defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Asociat persoană fizică este SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin BoroşDavid Sişu şi Valentin Ciuceanu

Despre Five-Holding SA  

Cu sediul social în municipiul Constanţa, Five-Holding SA a luat fiinţă în anul 1998. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este societatea Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, care deţine 86% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru-Oancea, Oana Drăistaru-Oancea şi Alexandru Oancea, fiecare cu 3,5% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Victor Fedul, Gabriel Culea, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii