Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani de Ziua Mondială a Teatrului! Nina Udrescu și Clara Ghiuvelechian își sărbătoresc ziua de naștere

ro

27 Mar, 2017 15:31 3475 Marime text

Într-o zi predestinată, de Ziua Mondială a Teatrului, două actrițe îndrăgite ale Teatrului de Stat Constanța (TSC), Nina Udrescu și Clara Ghiuvelechian, își sărbătoresc ziua de naștere.


Despre Nina Udrescu, una dintre cele mai talentate și mai sensibile artiste ale scenei tomitane, Georgeta Mărtoiu scria în volumul „Thalia ex Ponto la cumpăna dintre milenii“ că este o „actriţă îndrăgostită de profesia ei şi care nu glumeşte deloc cu aceasta, cu o combustie interioară rar întâlnită ce tinde uneori către o incandescenţă devastatoare“.



Rolurile sale au rămas întipărite în memoria afectivă a spectatorilor constănțeni. În prezent, publicul tomitan o poate admira și aplauda în: „Desculţ în parc“, de Neil Simon, „Escrocii“, de Robert Lamoureux, „Metamorfozele iubirii“, spectacol de teatru antic, după tragicii greci și  „Menajeria de sticlă“, de Tennessee Williams. 



Pe Clara Ghiuvelechian, care predă și la Universitatea „Ovidius“, dar care joacă şi în spectacolele Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare”, publicul o poate urmări pe scena TSC în „Bolnavul închipuit“, de Moliere, dar şi în „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni.
 

„Le aplaudăm pe cele două actriţe pentru toate rolurile realizate până acum, le dorim inspiraţie, putere de creaţie, aplauze la scenă deschisă şi La Mulţi Ani! Şi la mulţi ani publicului nostru cu ocazia zilei mondiale a teatrului!“, spun reprezentanții TSC.  



Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Citește și:

Ziua Mondială a Teatrului, acasă la ZIUA de Constanţa (galerie foto)
De Ziua Mondială a Teatrului, Dramaticul constănțean joacă la Ovidiu
Elevii de la Colegiul de Arte învață cum să vorbească pe scenă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii