Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mihail Kogălniceanu Dublă lansare de carte despre românii balcanici și aromânii din Dobrogea

ro

25 Mar, 2017 09:03 6790 Marime text


În această zi, de Buna Vestire, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Gheorghe Celea“ din comuna Mihail Kogălniceanu, va avea loc o dublă lansare de carte despre românii balcanici şi aromânii în Dobrogea.

Este vorba despre „Românii balcanici în Dobrogea. Două studii şi mărturii arhivistice inedite. Cu două scrisori către aromânii din judeţele Constanţa şi Tulcea“, de Stoica Lascu și „Românii balcanici (aromânii şi meglenoromânii) în Arhivele Naţionale Britanice (1850-1950)“, de Stoica Lascu (coord.), Marian Zidaru și George Lascu. Ambele lucrări au apărut în 2016 la Editura Etnologică din Bucureşti.




Dublul eveniment editorial este organizat de Fundaţia Culturală „Muşata Armână“ din comuna Mihail Kogălniceanu, Asociaţia Aromână din Dobrogea „Picurarlu de la Pind“ din Constanţa și Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Constanţa.

Cărțile vor fi prezentate de preşedintele Fundaţiei Culturale „Muşata Armână“, prof. Willy Wisoşenschi, secretarul Asociaţiei „Picurarlu de la Pind“, conf. univ. dr. Nistor Bardu, publicistul Goran Kostov de la Uniunea de Cultură a Aromânilor din Republica Macedonia și preşedintele filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, prof. univ. dr. Stoica Lascu.

Sursă foto: Stoica Lascu

Citește și:

Un „cadou” de suflet pentru Virgil Coman - o nouă carte, de ziua sa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii