Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Cine trebuie să înlăture această rușine? Și când?

ro

29 Aug, 2016 00:00 5321 Marime text


Panoul din fotografie a fost destinat să informeze turiștii despre valoarea patrimonială a sitului arheologic din vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale. Vechimea lui nu face concurență zidurilor cetății Tomis, vopseaua fiind din perioada contemporană, anii 1980, și de proastă calitate.
 
Cui revine nobila obligație de a scoate această „mizerie” din calea privitorilor? Cu  siguranță conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, gestionarul acestor parcuri istorice, arheologilor care stau de veghe (!!!) la păstrarea acestui tezaur inestimabil al orașului. Dar ce veghe mai pot face când mai toate siturile din peninsulă sunt pradă buruienilor, gunoaielor, distrugerii intenționate?


 
Turiștii care vizitează catedrala, grupuri-grupuri, trec privind contrariați pe lângă rugina „rușinii” noastre. Fotografiind și comentând siderați ceea ce văd. Și nu roșește nimeni de rușine.
 
P.S.: Panouri moderne care indică punctele de referință turistică din peninsulă stau aruncate în curtea Muzeului de Istorie. Oare ce se așteaptă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii