Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire arheologică în Teleorman! Ce a găsit un jandarm (FOTO)

ro

27 Sep, 2023 16:45 1052 Marime text

Într-o descoperire arheologică remarcabilă, un jandarm din Teleorman a găsit un obiect de mare valoare istorică.

Însoțit de un prieten, acesta s-a aventurat în căutarea vestigiilor îngropate de mii de ani. În timpul săpăturilor, au dat peste un vârf de lance, confecționat în anul 1500 î.Hr.


Iată postarea de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române:

Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos

Pasiunea colegului nostru, Dan, a scos la suprafață o adevărată descoperire arheologică.

Dan, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii de ani.

Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunța un obiect valoros.
Dan lasă din mână unealta si începe să sape. La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit un obiect ce nu părea a fi din lumea noastră.

La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de țărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3700 de ani.

"A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii." - ne spune Dan

După această impresionată descoperire, Dan a predat valoroasa moștenire către Muzeul Județean Teleorman, autoritatea care a certificat perioada de proveniență a vârfului de lance. Tot reprezentanții Muzeului spun că acest vârf de lance era considerat comoară și avea o semnificație culturală și socială deosebită.

De acum înainte, importanta descoperire arheologică va rămâne în patrimoniul Muzeului și, alături de ea, va sta și numele colegului nostru, cel care a redat lumii o parte a istorie de acum aproape 4 milenii.- se arată în conținutul postării. 

foto: Jandarmeria Română 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii