Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Harta siturilor arheologice din Dobrogea a reintrat în proces de restaurare (FOTO)

ro

26 Jul, 2023 09:42 939 Marime text
Obiectiv de referință a orașului nostru, Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curții de Conturi Constanța, a reintrat în proces de restaurare. 
 
Artiști plastici restauratori și experți în domeniu, atestați de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, au reluat lucrările de punere în valoare, respectiv completare, fixare, refacere, curățare și toaletare ale părților componente ale hărții, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 
 
Demarate inițial în urmă cu mai bine de un an, lucrările au fost sistate pe fondul unor probleme tehnice, depistate la scurt timp. Infiltrațiile apărute în tencuiala clădirii nu permiteau amplasarea în siguranță a elementelor ceramice ce trebuiau înlocuite. Din acest motiv, până la găsirea unor soluții, artiștii restauratori au lucrat în atelier elementele ceramice, iar acum au reluat lucrările.

Se reface hidroizolația la bază și la acoperiș, iar acolo unde s-au format goluri din cauza infiltrațiilor se reface tencuiala., a mai punctat sursa citată. 

Având o suprafață de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele așezărilor dacice,  ale orașelor și cetăților grecești sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale și distanțele în kilometri raportate la municipiul Constanța. Harta va fi refăcută păstrându-se materialele și tehnicile de punere în operă.


foto: Primăria Constanța 


Citește și:

Stiri Constanța. Consiliul Local, obligat de instanță să ia o decizie în privința investiției de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis a celor de la Black Waters SA (DOCUMENT)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii