Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa banilor cauzeaza probleme la Silistea

ro

19 Sep, 2003 00:00 737 Marime text

Primarul localitatii, Mihai Soare, declara ca, din cauza inexistentei finantelor necesare, in acest an nu s-au realizat lucrari capitale la scolile si gradinitele din comuna si din satul Tepes Voda * Lipsa cadrelor didactice reprezinta o alta problema a edilului localitatii

Actualul primar al comunei Silistea, Mihai Soare, recunoaste ca localitatea se confrunta cu mai multe probleme, cele mai multe fiind cauzate de lipsa banilor. Comunei ii este arondat si satul Tepes Voda, cele doua localitati avand peste 1.500 de locuitori. Primarul Soare declara, totusi, ca, in ceea ce priveste deschiderea noului an scolar, acesta a fost inaugurat in conditii bune, optime pentru studiul elevilor. "Chiar daca nu am avut banii necesari pentru a face reparatii capitale, in aceasta vara, am reusit sa efectuam lucrari de reparatie la ambele scoli, atat la cea din Silistea, cat si la cea din Tepes Voda. De asemenea, si gradinitele au fost renovate si dotate cu mobilier", a declarat, ieri, Mihai Soare. La cele doua scoli merg, zilnic, mai mult de 200 de elevi, iar aproximativ 60 de micuti sunt inscrisi la cele doua gradinite din comuna. Totodata, primarul localitatii a subliniat faptul ca micutii care merg la gradinita dispun, din aceasta vara, de doua locuri de joaca, amenajate cu fonduri de la primarie. "Copiilor le-am amenajat locuri de joaca, cu tobogane, leagane si bancute, pentru a-si petrece cat mai bine timpul liber", a declarat Soare. Totusi, edilul Soare afirma ca mai exista multe probleme in legatura cu sistemul de invatamant din comuna. Un exemplu ar fi acela al lipsei cadrelor didactice. "Cu cadrele didactice stam foarte prost, intotdeauna am avut probleme in acest caz. Unii vin, altii pleaca. Acesta este unul dintre neajunsurile principale cu care se confrunta un primar din judet, si asta tot din cauza banilor", a mentionat edilul localitatii. O alta problema este cea a apei potabile pentru unitatile de invatamant. In urma cu un an, au fost sapate fantani in curtile scolilor, dar, potrivit declaratiilor primarului, in urma analizelor efectuate de inspectorii Directiei de Sanatate Publica, apa s-a dovedit a fi la limita calitatii.

Programul SAPARD va fi implementat pana la sfarsitul anului

"In acest moment, ne aflam in faza de proiect tehnic al programului SAPARD, urmand ca licitatia pentru executia lucrarilor sa se realizeze la inceputul lunii decembrie", a subliniat edilul comunei Silistea. El a adaugat ca acesta va fi implementat putin mai tarziu in comuna, si asta din cauza lipsei Planului Urbanistic General, care a facut ca proiectul sa fie predat de abia in urma cu o luna. "Pana la sfarsitul anului doresc sa se efectueze licitatia pentru firma care se va ocupa de lucrari, deoarece suntem in urma cu repararea drumurilor", a conchis primarul comunei Silistea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii