Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

ro

21 Jan, 2023 15:57 2308 Marime text
 
Primăria Constanța vrea să achiziționeze serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Construire promenadă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str. Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str. Mihai Eminescu” – Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE”
  • Ofertele se mai pot transmite până la data de 26.01.2023
  • Valoarea documentațiilor este estimată la prețul de catalog de 270.000 lei
  • Investiția se va realiza pe un teren situat în intravilanul municipiului Constanța, în zona plajei Modern
  • Terenul care face obiectul amenajării promenadei pietonale cu pistă de biciclete este proprietatea municipiului Constanța, fiind compus din mai multe loturi cu următoarele numere cadastrale: 228796, 228933, 228833, 234747 și 250317
  • Deoarece infrastructura existentă nu asigură condiții corespunzătoare de acces rutier și pietonal la anumite obiective locale, cum ar fi Portul Turistic Tomis și Plaja Modern, ceea ce limitează posibilitățile de fructificare a acestora în scopul dezvoltării economice a localității, se propune realizarea obiectivului de investiții promenadă pietonală cu piste de biciclete
  • Municipalitatea evocă avantajele construirii promenadei pentru prin realizarea unor lucrări de amenajare urbane, de modernizare a infrastructurii pietonale, precum și de reparații și protecții la zidul de sprijin de la baza taluzului
  
Primăria Constanța a lansat în licitație publică serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Construire promenadă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str. Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str. Mihai Eminescu” – Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE”.
Ofertele se pot transmite până la data de 26.01.2023 la adresa de e-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro.
Valoarea documentațiilor este estimată la prețul de catalog de 270.000 lei.
Banii au fost deja alocați în bugetul din 2023, aflat în consultare publică, vezi secțiunea „documente”.
Există deja o ofertă depusă din partea societății Agorapolis SRL, o companie care câștigă aproape în fiecare lună achiziții publice organizate de municipalitate.
 
Unde vrea Primăria să amenajeje promenada?
 
Investiția se va realiza pe un teren situate în intravilanul municipiului Constanța, în zona plajei Modern.
Terenul care face obiectul amenajării promenadei pietonale cu pistă de biciclete este proprietatea municipiului Constanța, fiind compusă din mai multe loturi cu următoarele numere cadastrale: 228796, 228933, 228833, 234747 și 250317.
În caietul de sarcini în baza căruia se organizează licitație se precizează faptul că nivelul municipiului Constanța (de care aparține din punct de vedere administrativ și statiunea Mamaia) se înregistrează serioase probleme referitoare la capacitatea infrastructurii rutiere de a răspunde necesităților de trafic, în special în sezonul estival, atunci când numărul autovehiculelor creste semnificativ, iar blocajele de trafic sunt frecvente iar poluarea atmosferică este ridicată din cauza dificultăților înregistrate în transportul rutier.
Prin urmare, infrastructura existentă nu asigură condiții corespunzătoare de acces rutier și pietonal la anumite obiective locale, cum ar fi Portul Turistic Tomis și Plaja Modern, ceea ce limitează posibilitățile de fructificare a acestora în scopul dezvoltării economice a localității.
Pe de altă parte, taluzul Constanței a fost și este supus unui fenomen continuu de eroziune iar acccesul Ia și de Ia Plaja Modern este dificil pentru pietoni, în general, din cauza stării precare a infrastructurii și imposibil pentru persoanele cu dizabilități.
Acesta este motivul pentru care se propune realizarea obiectivului de investiții „Construire promenadă pietonală cu piste de biciclete, tronson cuprins între strada Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției cu strada Puskin și cu strada Mihai Eminescu", ca soluție Ia rezolvarea unor probleme, cum ar fi: accesul pietonal dificil la Plaja Modern, degradarea infrastructurii rutiere și pietonale în zona plaja Modern, degradarea continuă a taluzului ca urmare a acțiunii valurilor și în lipsa unor măsuri susținute de consolidare și protecție a acestuia și de stopare a fenomenului de eroziune, rezolvarea accesului pietonal în zona plajei Modern este deficitar, fapt care limitează dezvoltarea activităților economice și exploatarea potențialului turistic și de agrement al zonei.
 
Ce spune Primăria despre acest proiect?
 
Evident, municipalitatea evocă avantajele construirii promenadei pietonale cu piste de biciclete pe tronsonul amintit, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate și a calității vieții locuitorilor municipiului Constanța, prin realizarea unor lucrări de amenajare urbane, de modernizare a infrastructurii pietonale, precum și de reparații și protecții la zidul de sprijin de la baza taluzului.
 
Este vizată și amenajarea zonei cuprinse între Plaja Modern, strada Lebedei și taluz
 
Vă reamintim, în octombrie 2022, Municipiul Constanța anunța că vrea să obțină acordul de mediu și pentru un alt proiect conex, de: “Amenajare integrată a zonei cuprinsă între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei și taluz- Crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcaje”, propus a fi amplasat în jud. Constanta, mun. Constanța, str. Lebedei.
Prin intermediul acestuia, se propun lucrări de: amenajare și modelare a terenului, realizarea de alei pietonale pavate, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, bolarzi, semnalizare rutieră, totemuri pentru orientare, afișaj și reclamă, obiecte de artă, etc.), instalarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat ambiental, realizarea de plantații de arbori, arbuști, plante perene și gazon, realizarea de instalații de irigare, toaletarea și curățarea arborilor existenți, amplasare construcții provizorii tip pavilion și racordarea acestora la rețelele edilitare (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, gaze naturale, telefonizare, internet).
Amplasamentul în cauză este format din 4 terenuri în proprietatea beneficiarului (nr.cad. 207050, nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003) pe care, în prezent, se află o platforma betonată continuă, utilizată ca parcare. Pe amplasament, în afara platformei betonate, terenul este acoperit de vegetație (arbori, arbuști, plante crescute spontan). Terenul și trotuarul din zona acestuia sunt iluminate insuficient, iar zona are un aspect general degradat.
Se propune reamenajarea parcării pe platforma betonată conform normelor în vigoare, realizarea unor accesuri carosabile, din strada Lebedei, către aceasta și a unor circulații pietonale în interiorul noii parcări, pentru ca aceasta să funcționeze cât mai corect și să ajute la fluidizarea traficului din zonă.
  Pe terenurile cu nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003 vor fi amplasate 6 pavilioane (2 pe fiecare teren), cu acces din trotuarul existent. Aceste pavilioane vor fi de 2 tipuri și vor adăposti spații dedicate alimentației publice:Pavilionul 1 - „MARE” (total 4 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 425 mp care va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul iar Pavilionul 2 - „MIC” (total 2 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 350 mp  va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Iată cum vrea Primăria Constanța să amenajeze zona taluzului de la plaja Modern. Documentația, depusă la Mediu

Se amenajează zona cuprinsă între Plaja Modern și strada Lebedei din municipiul Constanța. Municipalitatea anunță exproprieri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii