Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:40 31 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chițac propune revocarea unui Plan Urbanistic Zonal inițiat în 2009 de afaceristul Ionuț Barbu. Documentația de urbanism nu avea termen de valabilitate (documente)

ro

28 Sep, 2021 00:00 1760 Marime text
  • În ședința din 30 septembrie, primarul Vergil Chițac propune Consiliului Local Municipal revocarea HCL nr. 39/2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal inițiat de Seaview Media SRL
  • Planul Urbanistic Zonal prevede construirea a două imobile: 2S+P+2E+T – parcare și 2S +P+8-10E - birouri și parcare, pe bd. Tomis, în zona bl. TAV4, teren în suprafață totală de 1948 mp, dintre care 1208 mp aparținând domeniului privat al municipiului Constanța și 740 mp aflați în proprietatea SRL-ului
  • Motivul revocării PUZ-ului este lipsa menționării termenului de valabilitate al documentației de urbanism
  • Seaview Media SRL este condusă de: Sorin Ionuț Barbu, cu 98 % din capitalul social, acesta fiind și administrator, de Geraldina Elena Neagoe, cu 0.99 % din capitalul social, și de Carmen Antoanela Stăncescu, cu 0.99 % din capitalul social
  • Seaview Media SRL, care a deținut monopolul în ceea ce privește panotajul în municipiul Constanța se află în mai multe litigii cu primăria condusă de Vergil Chițac
     
În ședința din 30 septembrie, primarul Vergil Chițac propune Consiliului Local Municipal adoptarea unui proiect de hotărâre pentru revocarea HCL nr. 39/2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru construire a două imobile: 2S+P+2E+T – parcare și 2S +P+8-10E - Birouri și Parcare, bd. Tomis, în zona bl. TAV4, teren în suprafață totală de 1948 mp, dintre care 1208 mp aparținând domeniului privat al municipiului Constanța și 740 mp aflați în proprietatea Seaview Media SRL.
PUZ-ul aprobat prin HCL 39/29.01.2009 a fost propus de Seaview Media SRL, pentru construirea unei clădiri de birouri cu regim de înălțime 2S+P+8-10E și a unei parcări 2S+P+2E+T pe Bulevardul Tomis, aproape de ieșirea din Constanța, vezi secțiunea „documente”.
Hotărârea Consiliului Local Constanța din 2009 a fost de atlfel, atacată și de instituția Prefectului județului Constanța în anul 2018, dar acțiunea a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel, un an mai târziu.
Motivul revocării PUZ-ului este lipsa menționării termenului de valabilitate al documentației de urbanism.
Contactat telefonic, administratorul Seaview Media SRL, Ionuț Barbu a precizat că PUZ-ul nu a produs niciun efect.
„Nu am să comentez niciun aspect în ceea ce privește hotărârea prin care se dorește anularea PUZ-ului ce îmi aparține”, a mai spus Barbu.
 
Potrivit platformei Confidas.ro, SC Seaview Media SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Maior Gheorghe Șontu, iar obiectul de activitate este: „activităţi ale agenţiilor de publicitate“.

Seaview Media SRL este condusă de: Sorin Ionuț Barbu, cu 98 % din capitalul social, acesta fiind și administrator, de Geraldina Elena Neagoe, cu 0.99 % din capitalul social, și de Carmen Antoanela Stăncescu, cu 0.99 % din capitalul social.

Numele lui Sorin Ionuț Barbu mai apare, potrivit platformei Confidas.ro, în: Canin Escort Security SRL (radiată), Elite Center SRL (funcţiune), Follow Me SRL (funcţiune), Ideea Construct Media SRL (radiată), Power Marine SRL (funcţiune), Seaview Advertising SRL (funcţiune) și în Takys SRL (funcţiune).

În anul fiscal 2019, firma a avut 13 salariați, la o cifră de afaceri de 4.414.063 lei, cu un profit de 773.077 lei. 
Facem mențiunea că, Seaview Media SRL, care a deținut monopolul în ceea ce privește panotajul în municipiul Constanța se află în mai multe litigii cu primăria condusă de Vergil Chițac iar pe 2 iunie ac, a obținut Certificatul de Urbanism nr. 1709 prin care viza elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea modificării și completării reglementărilor urbanistice aprobate pentru o investiție pe bulevardul Tomis, zona bloc TAV4-Scapino. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.


Amintim că în anul 2020, societatea a mai solicitat și obţinut, pe data de 14 aprilie, de la Primăria Constanţa un act de urbanism necesar ridicării unui imobil pe bulevardul Tomis, bloc Tav4 – Scapino.
Astfel, Municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 1471 –„Construire imobil 2S+P+10e cu funcțiunea de locuințe colective, împrejmuire teren și organizare de șantier, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (destinație admisă și regim de înălțime 2S+P+8e+9-10e retrase)“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Seaview Media pierde unul dintre procesele intentate primăriei Constanța. Decizia nu este definitivă

Chițac - „Nu vrem să îngropăm serviciul de publicitate“ Seaview Media SRL, în litigiu cu Primăria Constanța. Care este obiectul dosarului și când se va pronunța instanța

Ce se construiește Certificat de urbanism pentru Ionuț Barbu, de la Seaview Media SRL. Ce intenționează
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii