Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL a stabilit cine îi înlocuieşte pe Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte în Consiliul Local Municipal Constanţa. Tulică şi Gavrilă aşteaptă validarea mandatelor! (galerie foto)

ro

25 Jul, 2017 00:00 6370 Marime text
În alegerile locale din 2016, Partidul Naţional Liberal a candidat pentru mandatele din Consiliul Local Municipal cu următoarea listă de consilieri: Vergil Chiţac, Andrei Mihaela, Costin Avătavului, Raluca Trandafir, Ana Maria Funda, Horia Căliminte, Romeo Rezeanu, Cristina Văsâi, Victor Constantin, Adriana Arghirescu, Adriana Câmpeanu, Ştefan Pata, Ioan Solomon, Marius Tulică, Florin Gavrilă, Nicolae Zarzăre, Bogdan Baraţă, Amelia Boroş, Florentina Marinescu, Mihaiţă Vişoianu, Sebastian Puznava, Nicoale Dudu.
 
Chiar dacă s-a trecut pe lista Consiliului Local ulterior pierderii alegerilor pentru funcţia de primar al Constanţei, Vergil Chiţac a renunţat să fie simplu consilier local. După retragerea acestuia în Consiliul Local, a fost promovată Adriana Câmpeanu, iar în locul Anei Maria Funda, care a renunţat, de asemenea, la mandat, Ioan Solomon.
 
În urmă cu o lună, pe 23 iunie, Horia Căliminte şi Romeo Rezeanu şi-au pierdut mai întâi calitatea de membri de partid, fiind excluşi de formaţiunea politică, după ce au votat, la iniţiativa primarului Decebal Făgădău, alături de majoritatea din CLM formată din PSD şi PMP pentru preluarea stadionului „Farul“ de către municipalitate. Mai apoi, prefectul judeţului de la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri locali.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Constanţa, George Muhscină, cel care deţine şi funcţia de preşedinte al formaţiunii la nivelul organizaţiei municipale, cei doi liberali desemnaţi să intre în Consiliul Local sunt Marius Tulică şi Florin Gavrilă. „Noi am depus la secretariatul Consiliului Local documentele, acum aşteptăm să vedem dacă primarul va introduce pe ordinea de zi încetarea mandatelor foştilor consilieri şi validarea mandatelor noilor aleşi locali“, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, George Muhscină.

Florin Tudor Gavrilă provine din defunctul PDL

Florin Tudor Gavrilă a fost membru PDL şi a mai deţinut în trecut calitatea de consilier judeţean (2012-2016). Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, liberalul Florin Tudor Gavrilă deţine, din anul 2002, 1/3 dintr-un teren agricol de 3,5 hectare în comuna Crucea, judeţul Constanţa, dobândit prin moştenire. La capitolul „Clădiri“, în declaraţia lui Gavrilă figurează 1/3 dintr-un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 32 mp, dobândit de asemenea în 1996, prin moştenire, dar şi o casă de locuit, de 337 mp, cumpărată în anul 2002 împreună cu soţia.
 
Cât despre bunurile mobile, acesta deţine un autoturism marca Subaru Forester, fabricat în 2005, dobândit prin cumpărare. Florin Tudor Gavrilă nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, conturi, depozite bancare sau datorii. 

Venituri şi interese de consilier

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere (2015), Gavrilă a încasat două salarii de la Data Net SRL (1.353 de lei ) şi de la Data Net Servicii SRL (1.500 de lei). De la CJC Constanţa, în calitate de consilier judeţean, a încasat 8.624 de lei (faţă de 10.320 de lei menţionaţi în declaraţia anterioară din 2014), la care se adaugă şi alocaţia fiului. Potrivit declaraţiei de interese, Gavrilă figurează cu părţi sociale la SC Data Net SRL, înfiinţată în anul 1997 şi care activează în domeniile cercetare, dezvoltare şi high tech. În trecut, Gavrilă a fost angajat al Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA.

Marius Tulică este fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale de Tineret a PMP, care s-a vopsit liberal

Marius Tulică Constanţa a migrat la PNL odată cu un alt fost membru al organizaţiei de tineret al Partidului Mişcarea Populară, Costin Avătavului. Potrivit declaraţiei de avere de pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate, completată în 2016, Tulică nu deţine niciun bun, nu are conturi, dar nici credite, şi nu realizează nici venituri. Între timp, potrivit unor surse din PNL, Tulică s-ar fi angajat ca agent zonal la o societate comercială. Până una-alta, declaraţiile sale de avere şi de interese sunt „albe“.
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii