Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit unor surse, PNL ar putea prelua conducerea DSP Constanţa

ro

03 Jul, 2012 01:00 3818 Marime text
DSP-TiberiuTofolean04.jpgPotrivit unor surse bine informate, doctorul Tiberiu Tofolean ar fi propunerea PNL Constanţa pentru funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică. DSP este condusă în prezent de Constantin Dina, numit în timpul Guvernului Boc.

USL Constanţa nu a finalizat procesul de înlocuire a directorilor instituţiilor publice deconcentrate, ai companiilor şi autorităţilor naţionale. Există încă instituţii la a căror conducere se află oameni susţinuţi de PDL, numiţi în funcţii în timpul Guvernului Boc. Chiar dacă în ultimul timp s-a aşternut tăcerea asupra acestui subiect, el nu a fost abandonat. Din contră! Liberalii şi social-democraţii constănţeni încă negociază funcţii, instituţii, propuneri.

În acest sens, liberalii pregătesc un nume pentru conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Potrivit unor surse, este vorba despre Tiberiu Tofolean, fost director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Propunerea nu a fost încă avansată oficial, însă liberalii constănţeni par decişi să meargă pe mâna lui Tofolean. Amintim că DSP Constanţa este condusă în prezent de democrat-liberalul Constantin Dina.

Cine e Tofolean

Doctorul Ioan Tiberiu Tofolean a fost directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi este conferenţiar la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa. Este născut pe 23 ianuarie 1960, în Sanislau, judeţul Satu Mare. În ceea ce priveşte specializările medicale, Tofolean a bifat, potrivit CV-ului său, medic primar medicină internă, medic specialist gastroenterologie, competenţă în endoscopie digestivă şi ecografie generală. În decembrie 1998 obţine titlul de doctor în medicină cu teza „Nefropatia diabetică incipientă".

Amintim că, într-o ediţie anterioară, îl menţionam pe Constantin Dina la capitolul „ultimilor mohicani" PDL care au rămas la conducerea instituţiilor. Rămâne de văzut câtă vreme va mai rămâne acesta la şefia DSP Constanţa şi când vor reuşii liberalii să-l nominalizeze pe cel pe care îl susţin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii