Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL și PSD negociază pentru o viitoare guvernare. Filialele județene și-au dat acordul pentru asigurarea unei stabilități politice, dar resping conceptul de refacere a USL

ro

10 Nov, 2021 00:00 3801 Marime text
  • Biroul Politic Naţional al PNL a decis începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care „să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară”
  • Organizația PNL Constanța și-a dat acordul pentru continuarea negocierilor cu PSD
  • Și social-democrații constănțeni își asumă oficial negocierile cu PNL
 
 
 
Luni seara, Biroul Politic Naţional al PNL a decis începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care „să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară”.

Decizia a fost luată la finalul unei ședințe, la Vila Lac, cu liderii de organizații, după aproape patru ore de discuții.

Liberalii își doresc învestirea Guvernului până la 1 decembrie și estimează că negocierile vor mai dura cel puțin două săptămâni.

Și Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern.

PSD, PNL și UDMR au avut ieri prima rundă oficială de negocieri pentru formarea noului guvern.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a spus, la final, că a fost o discuție bună, și a admis că se are în vedere mărirea numărului de ministere.
 
La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că a fost stabilit un calendar de negociere, astfel încât în 17-18 noiembrie, noul Guvern să poată merge în Parlament să ceară votul de învestitură.

 
Organizația PNL Constanța și-a dat acordul pentru continuarea negocierilor cu PSD
 
 
În şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, unde liberalii au votat pentru continuarea negocierilor cu PSD în vederea formării guvernului au participat și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă și prefectul județului Constanța și vicepreşedinte pe regiunea sud-est al PNL, Silviu Iulian Coşa.

Mandatați de organizația județeană, cei doi au votat pentru continuarea negocierilor cu social-democrații.
 
”Ne dorim să ajungem și cu PSD la acelaşi nivel de negociere ca şi cu USR.

PNL este principalul partid de guvernământ, partenerii noștri au ieșit de la guvernare, trebuie să purtăm discuții și să decidem cu cine mergem mai departe”, a spus Silviu Iulia Coșa.

Întrebat fiind, dacă PNL este dispus ca în cadrul negocierilor, să renunțe la nivelul județului Constanța la funcția de prefect, Coşa a afirmat că „Pot cere orice. Într-o negociere care vizează guvernare, ne asumăm cu toții iar până la urmă funcția de prefect este cea mai volatilă funcție publică din administrația locală”.



La rândul său, secretarul general al PNL Constanța, deputatul Marian Crușoveanu a afirmat că este prematur să se discute despre un guvern alături de PSD, însă pe de altă parte era nevoie de un vot de jos în sus „de flexibilizare a negocierilor pentru formarea unui guvern, pentru asigurarea unei stabilități”.



Și social-democrații constănțeni își asumă oficial negocierile cu PNL.

Senatorul PSD, Felix Stroe a precizat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook că, prin decizia unanimă a Biroului Politic Național, PSD începe oficial negocierile cu PNL.

Stroe a menționat că s-a ales această soluție pentru a pune în aplicare un program de guvernare coerent și realist, care să asigure depășirea situației critice actuale din România.

Acesta a precizat că PSD manifestă, dar și solicită decență și bună credință în negocierile cu PNL. De asemenea, consideră că vital este programul de guvernare care va rezulta și de aceea până nu se epuizează această etapă nu discută funcții.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Încep negocierile PNL - PSD - UDMR pentru formarea noului guvern
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii