Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pe tema vaccinării, la Constanţa. Participanţii nu îşi doresc ca imunizarea să devină obligatorie!

ro

18 Nov, 2017 00:00 3104 Marime text
„Legea vaccinării: obligativitate sau recomandare?“ a fost subiectul dezbaterii organizate ieri, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, de Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanţa, autor al mai multor amendamente la legea vaccinării.
 
Parlamentarul a afirmat că românii sunt printre puţinii sau chiar singurii care vaccinează copiii imediat după naştere, în timp ce în alte ţări din Uniunea Europeană, vaccinarea intervine după trei luni de la naştere. Alarmată de numărul mare de sesizări pe tema vaccinării, Cristina Dumitrache spune că a studiat extrem de serios proiectul de lege, care la Senat a trecut ca prin brânză, şi a realizat că acesta conţine enormităţi ce pot aduce prejudicii grave părinţilor sau tutorilor, dar şi adulţilor ce refuză vaccinarea.

„Sunt PRO vaccin, PRO informare, PRO transparenţă, PRO comunicare şi PRO dreptul fiecăruia de a alege ce este mai bine pentru el şi pentru copilul său“, a declarat Cristina Dumitrache, care a depus o serie de amendamente la  proiectul de lege 216/2017 privind vaccinarea persoanelor în România.
Alături de parlamentarul constănţean, alţi 95 de deputaţi au semnat pentru eliminarea sancţiunilor excesive din acest proiect de lege.
 
Discuţiile de ieri ar putea lua forma unor noi amendamente la Legea 216/2017 privind vaccinarea persoanelor din România. Toţi cei care au luat cuvântul în cadrul dezbaterii s-au pronunţat pentru promovarea libertăţii părinţilor, dar şi a adulţilor de a alege imunizarea, şi nu pentru obligativitatea vaccinării, aşa cum prevede proiectul de lege, care urmează să intre la votul în Parlament.
 
La dezbatere au participat şi inspectorul şcolar judeţean, Petrică Miu, directorul adjunct de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, Mihaela Ristea, deputatul George Vişan, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, dar şi medicul pediatru Florin Mangu, din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Amendamente la proiectul Legii vaccinării Deputatul Cristina Dumitrache (PSD) vrea să-i „salveze“ pe părinţi de la abuzuri, hărţuire sau caracterul penal al normativului!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii