Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL a oferit terapie prin zâmbete, dragoste şi bucurie copiilor internaţi în spitalele din Constanţa

ro

02 Jun, 2015 00:00 1785 Marime text
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică.
 
Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“ şi-au trimis spiriduşii la spitale, unde le-au oferit copiilor o mulţime de surprize.
 
Magicienii şi clovnii i-au amuzat şi i-au învăţat să joace bowling, Albă ca Zăpada le-a pictat chipurile, iar prin ploaie de balonaşe de săpun şi artificii, Iepuraşul Uriaş şi Minnie Mouse le-au împărţit tuturor bună dispoziţie şi baloane zburătoare în formă de inimioară.
 
De asemenea, personajele de poveste le-au mai dăruit micuţilor mingi, trompete, jucării, dulciuri şi fructe, dar şi încurajări, mângâieri şi multă dragoste.
 
Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, ei au primit coifuri-surpriză şi năsucuri roşii de clovn.
 
„1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici. Dar Ziua Copilului nu trebuie să aibă limită de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil, fie că este adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţă, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorinţa de năzbâtii, de joacă, de pozne, de alint. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a celor maturi, faţă de copii, şi, de fapt, faţă de viitorul nostru. Trebuie deci să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi. Mulţumesc pe această cale tuturor binefăcătorilor care s-au alăturat campaniei noastre, «Fă fericit un copil necăjit!». «Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele!» este îndemnul nostru pentru toţi creştinii. Rugăm pe bunul Dumnezeu să pogoare raza harului Preasfântului Său Duh, cel de viaţă făcător, asupra sufletelor noastre şi ale tuturor celor aflaţi în suferinţă, să-i binecuvânteze, să-i însănătoşească şi să le aducă alinare şi mângâiere, să le dea putere să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma“, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special de Rusalii. Astfel, la micul dejun, ei au primit ceai cu lămâie, margarină, salam Victoria, parizer ţărănesc, crenvurşti de pui, gem, brânză de vaci, brânză topită, brânză telemea, iar ca supliment, au fost răsfăţaţi cu biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
La prânz, micuţii au fost serviţi cu ciorbă ţărănească de văcuţă, supă ţărănească de văcuţă, supă de pasăre cu găluşte, supă de legume cu fulgi de ou, supă de pui à la grec, chifteluţe marinate cu piure de cartofi, friptură de văcuţă la tavă şi cartofi la cuptor, varză nouă călită cu cârnaţi trandafir, şniţel pane din piept de pui şi cartofi gratinaţi, mici la grătar cu piure de cartofi şi muştar, friptură de porc la cuptor şi pilaf cu legume, iahnie de fasole cu cârnaţi, dovlecel umplut cu carne şi smântână, pilaf cu legume şi friptură de pui la cuptor, salată de varză şi salată de castraveţi. Desertul la masa de prânz a constat în tartă cu fructe exotice, plăcintă cu mere, prăjituri şi mere.
 
Meniul cinei a cuprins următoarele: mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, mămăliguţă cu brânză proaspătă telemea şi smântână, paste milaneze, cartofi gratinaţi cu friptură de pui la tavă, salată orientală de primăvară, budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide, cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, ceai cu lămâie, iar ca desert, cei mici au primit biscuiţi.
 
Toate bucatele au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea, Mircea Ştefan şi Petre Toma.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii