Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veniturile programatorilor nu vor fi impozitate

ro

28 May, 2010 21:12 1099 Marime text

Scutirea pe veniturile programatorilor din industria IT&C românească rămâne în vigoare şi nu există vreun risc pentru ca această facilitate să fie anulată, a declarat, astăzi, Varujan Pambuccian, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, decizia de a nu mai impozita salariile programatorilor este una corectă atât pentru stat, cât şi pentru cei 16.000 de angajaţi din acest domeniu.

Pambuccian a precizat că dacă, totuşi, se lua măsura de renunţare la scutirea de taxe pe salariile programatorilor, s-ar fi asistat la o serie de plecări atât la nivel de oameni, cât şi de firme, dar şi la pierderi considerabile de bani la bugetul de stat.

,,Plecarea din ţară de bunăvoie sau din cauza schimbării politicilor firmelor din domeniu este şi ea bine cunoscută din perioada 1995-2000. Fără a ţine cont de triplarea cererii de programatori în lume şi considerând o scădere a ritmului de plecare de la 2.000 de programatori/an, cât era în anul 2000, la 1.600/an cel puţin în primul an de după aplicarea impozitării (...), statul român ar pierde 17,5 milioane de euro, echivalent cu 3.200 de locuri de muncă bugetare sau a 9.100 de pensii", a explicat Varujan Pambuccian.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii