Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României instituie impozit pe microintreprinderi. Toți patronii de mici afaceri sunt vizați (DOCUMENT)

ro

19 Sep, 2023 11:35 1211 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Guvernul a publicat în transparență decizională Legea privind măsurile fiscale, prin intermediul căreia se vor introduce și o serie de măsuri fiscale care vor avea un impact major asupra cetățenilor.
 
Guvernul a publicat în transparență decizională Legea privind măsurile fiscale, prin intermediul căreia se vor introduce și o serie de măsuri fiscale care vor avea un impact major asupra cetățenilor. Premierul Marcel Ciolacu va merge în fața Parlamentului, în cursul acestei săptămâni, unde își va angaja răspunderea pe acest proiect de lege.
 
Conform legii, se introduce impozitul de 1% pentru microintreprinderile cu cifră de afaceri de până în 60.000 de euro și 3% pentru microîntreprinderile care depășesc 60.000 de euro.
 
În prezent, în ceea ce privește politica bugetară, pentru România a fost declanșată procedura de deficit excesiv (EDP) întrucât deficitul ESA a depășit pragul stabilit de reglementările europene de 3% din PIB în anul 2019.
 
Traiectoria de ajustare asumată de țara noastră prin intermediul Programului de convergență  2022-2025 prevede ca deficitul bugetar (în termeni ESA) să nu depășească 8% din PIB în 2021, 6,2% din PIB în 202 și respectiv 4,4% din PIB în 2023.
 
Noile regulamente europene privind utilizarea fondurilor externe nerambursabile, cât și cele rambursabile alocate unui stat membru prevăd în cuprinsul acestora o serie de măsuri de corelare cu principiile bunei guvernanțe economice.


Citește și:
Guvernul României așteaptă de la Ucraina un plan cu măsurile de control al exportului pentru prevenirea pieței cerealelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii