Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majorarea impozitului pentru clădiri utilizate în scop comercial din Constanța, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal (DOCUMENTE)

ro

27 Dec, 2023 17:54 1141 Marime text
Foto: Primăria Constanta 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 decembrie de la ora 14.00.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și 5 proiecte ce vizează majorarea impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent clădirilor nerezidenţiale utilizate în scop comercial din Constanța.

Mai exact este vorba despre:
  • Proiect de hotărâre nr. 595/2023 privind majorarea impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent clădirii nerezidenţiale utilizate în scop comercial situată în municipiul Constanţa, bd. Ferdinand nr. 38;
 iniţiator: primar Vergil Chiţac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5
 
Din analiza proiectului de hotărâre, se retine că acesta vizează majorarea cu 500/0 a impozitului pe clădiri pentru clădirea utilizată în scop comercial sltuată în bd. Ferdinand nr. 38, constând în spatiu comercial compus din subsol şi parter aflat în Corp Cl şl a impozitului pe terenul aferent acesteia, stabilite şi calculate potrIvit dispoziţillor incidente din Codul flscal, începând cu anul 2024.

Majorarea cu o cotă adiţională de 50% a impozltului pe clădiri şi pe terenul aferent derivă din verificările şi constatările poliţiştilor locali a stării de neutilizare a spaţiului comercial pe o perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în concordanţă cu măsurile aprobate prin H.C.L. nr. 614/2022 privind stabilirea impozItelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023, cu modificările şi completările ulterioare.
 
  • Proiect de hotărâre nr. 596/2023 privind majorarea impozitului pe clădiri aferent clădirii nerezidenţiale utilizate în scop comercial situată în municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 61;
iniţiator: primar Vergil Chiţac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5

Din analiza proiectului de hotărâre, se reţine că acesta vizează majorarea cu 50% a impozitului pe clădiri stabilit şi calculat potrivit dispoziţiilor incidente din Codul fiscal, începând cu anul 2024, pentru clădirea utilizată în scop comercial situată în bd. Tomis nr. 61.

Majorarea cu o cotă adiţională de 50% a impozitului pe clădiri derivă din verificările şi constatările poliţiştilor locali a stării de neutilizare a spaţiului comercial pe o perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în concordanţă cu măsurile aprobate prin H.C.L. nr. 614/2022 privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Proiect de hotărâre nr. 597/2023 privind majorarea impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent cladirii nerezidentiale utilizate în scop comercial situată în municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 135;
 iniţiator: primar Vergil Chiţac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5
 
Din analiza proiectului de hotărâre, se retine că acesta vizează majorarea cu 50% a impozitului pe clădiri pentru clădirea utilizată în scop comercial, situată în bd. Tomis nr. 135 şi a impozitului pe terenul aferent acesteia, stabilite şi calculate potrivit dispozitiilor incidente din Codul fiscal, începând cu anul 2024.

Majorarea cu o cotă adiţională de 500/0 a impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent derivă din verificările şi constatările politIştilor locali a stării de neutilizare a spatiului comercial pe o perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în concordanţă cu măsurile aprobate prin H.C.L. nr. 614/2022 privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Proiect de hotărâre nr. 598/2023 privind majorarea impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent clădirii nerezidenţiale utilizate în scop comercial situată în municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 118;
 iniţiator: primar Vergil Chiţac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5
  • Proiect de hotărâre nr. 599/2023 privind majorarea impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent clădirii nerezidenţiale utilizate în scop comercial, situată în municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 107, proprietatea societăţii Wellkept Group S.A;
 iniţiator: primar Vergil Chiţac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5

Din analiza proiectului de hotărâre, se reţine că acesta vizează majorarea cu 50% a impozitului pe clădiri pentru clădirea utilizată în scop comercial, situată în bd. Tomis nr. 107 (spaţiu comercial constând în Corp C1) şi a impozitului pe terenul aferent acesteia, stabilite şi calcuiate potrivit dispoziţillor incidente din Codul fiscal, începând cu anul 2024.

Majorarea cu o cotă adiţională de 50% a impozitului pe clădiri şi pe terenul aferent derivă din verificările şi constatările poliţiştilor locali a stării de neutilizare a spaţiului comercial pe o perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în concordanţă cu măsurile aprobate prin H.C.L. nr. 614/2022 privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectele pot fi studiate în secâiunea Documente a materialului
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

Organigrama şi statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii