Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, anunț important pentru constănțeni

ro

29 Mar, 2023 13:07 1153 Marime text
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţă contribuabililor persoane juridice române că termenul limită pentru depunerea declaraţiei de menţiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) este 31 martie 2023 pentru:

- microîntreprinderile care, în anul 2023, devin plătitoare de impozit pe profit ca urmare a neîndeplinirii condițiilor pentru aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor

- contribuabilii care urmează sa aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor incepând cu anul 2023.

Contribuabilii persoane juridice române care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și îndeplinesc condițiile pentru aplicarea acestui sistem și în 2023, NU au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală.,mai precizează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii