Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

ro

07 Mar, 2024 15:01 596 Marime text


La data de 07.03.2024, organele de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța - Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au pus în executare un număr de 4 (patru) mandate de percheziție domiciliară vizând imobile folosite de persoane bănuite a fi implicate în activități care se circumscriu laturii obiective a infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005, în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În concret, din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat faptul că o societate comercială a evidențiat în actele contabile și a declarat către organele fiscale operațiuni fictive, în cuantum total de 660.000 lei.
 
Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, are în prezent valoarea de aproximativ 105.000 lei, fiind compus din T.V.A. și impozit pe profit, urmând a fi stabilit cu precizie prin mijloacele de probă specifice cercetării infracțiunilor economico-financiare.
 
La momentul determinării certe a prejudiciului cauzat, vor fi instituite măsurilor asigurătorii cuvenite, obligatorii în cazul infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 241/2005.
 
Precizăm că actele de urmărire penală efectuate, descrise anterior, sunt reglementate de Codul de procedură penală, nefiind apte, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii