Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul Fiscal, modificat Scutiri speciale de taxe pe unele clădiri istorice

ro

21 May, 2024 17:20 473 Marime text
foto cu rol ilustrativ Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construire şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate.

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

„Clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, cu modificările şi completările ulterioare”.

Conform proiectului, „în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a legii pentru completarea art. 456 alin .(1) a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, scutirea se aplică potrivit prevederilor art.III, până la data procesului-verbal de recepţie finală”.


Citește și:

Reabilitarea clădirilor monumentCe i-a cerut președintele PSD Constanța ministrului Culturii?Sursa: stiripesurse.ro. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii