Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea, pe primul loc în agricultura ecologică

ro

26 Aug, 2011 13:58 1796 Marime text

„La Tulcea merge foarte bine agricultura ecologică, au crescut suprafeţele şi suntem acum la aproape 32 de mii de hectare suprafaţa înregistrată în agricultura ecologică, de asemenea, avem şi 31 de mii de capere de ovine, 80 de mii de capete de bovine, şase mii de familii de albine. Suntem, se pare, în continuare pe primul loc ca şi suprafaţă înregistrată de agricultură ecologică. De obicei, cerealele le preiau firmele care fac procesare cu produse din agricultura ecologică, la fel şi carnea, laptele care sunt preluate de firmele care au autorizare pe prelucrare produse ecologice", a declarat directorul Răileanu.

Potrivit aceleaşi surse, în anul 2010 îşi desfăşurau activitatea la Tulcea, 162 de operatori, dintre care în producţia vegetală 112 operatori, în producţia animalieră un singur operator şi în apicultură, 40 de operatori. De asemenea, în acvacultură sunt 5 procesatori, 2 comercianţi şi un exportator.

În ceea ce priveşte situaţia suprafeţelor şi a efectivelor de animale în agricultura ecologică, la Tulcea erau înscrise, la sfârşitul anului trecut, aproape 27 de mii de hectare, dintre care 16 mii se află în conversie şi 10 mii de hectare sunt deja certificate ecologic.

http://www.obiectivtulcea.ro/stirile-zilei/21418-tulcea-pe-primul-loc-in-agricultura-ecologic.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii