Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

ro

06 May, 2024 15:03 1738 Marime text
  • Procurorii Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au fost propuși spre delegare în locul procurorilor Bodean Andrei și Conortos Constantin.
  • Zilele trecute, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Sorin Constantinescu, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
Începând de marți, 7 mai 2024, procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin vor părăsi Direcția Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța! Potrivit datelor oficiale, cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provin), începând cu data de azi, 7 mai 2024. În acest context, au fost propuși spre delegare doi procurori care să ocupe posturile celor doi magistrați Bodean Andrei și Conortos Constantin. Este vorba despre procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024. 
 
În acest context, recent, au fost propuși spre delegare doi procurori care să ocupe posturile celor doi magistrați Bodean Andrei și Conortos Constantin.  
 
Este vorba despre procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarele instrumentate de procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin vor fi repartizate spre soluționare altor procurori din DNA Constanța.  
 
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin fac parte din grupul de cinci magistrați care și-au anunțat plecarea de la DNA Constanța după ce, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Potrivit datelor noastre, ceilalți trei procurori, din grupul celor cinci care și-au anunțat inițial plecarea din DNA, respectiv Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie își vor continua activitatea la DNA Constanța.
 
La finele lunii aprilie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Sorin Constantinescu, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța, începând cu data de 23 februarie 2024, de la procurorul Andrei Bodean.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean!
DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

 
Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar
 
Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror
Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

 
Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii