Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe reabilitarea drumului Tulcea – Constanţa

ro

01 Aug, 2011 16:22 1185 Marime text

Drumul european E 87 urmează să intre în reabilitare totală în luna septembrie a acestui an. Investiţia este finanţată de la bugetul de stat şi este derulată de Direcţia de Drumuri Constanţa. Autorităţile din Constanţa spun că drumul va fi gata în toamna anului 2013.

Pentru reabilitarea drumului spre mare se vor cheltui 234 de milioane de lei, iar autorităţile spun că investiţia va fi gata în maxim doi ani.

„Este unul dintre proiectele pentru care am insistat la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din Constanţa. Ei sunt cei care pot demara acest proiect, drumului fiind naţional - european. Ştiu că deja sunt la faza de proiect tehnic, astfel că lucrările ar putea începe în cursul acestui an", spune Victor Tarhon, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

În fiecare an pe acest drum îşi pierde viaţa cineva. De-a lungul drumului poţi vedea zeci de cruci care amintesc de cei care şi-au găsit sfârşitul pe E 87. În luna aprilie a acestui an opt persoane au fost rănite în urma unui accident de circulaţie petrecut pe acest drum. O femeie a murit, iar familia Paltarac din Tulcea (cei doi soţi şi fiul lor) au ajuns în spital în urma evenimentului rutier.

În vara anului trecut pe acest drum, în zona localităţii Babadag, Denis Chiriac şi Tudorel Alexa au murit într-un accident rutier. În 2009 pe acest drum a avut loc unul dintre cele mai îngrizitoare accidente rutiere din Tulcea: cinci oameni au murit după ce un microbuz a fost lovit în plin de un TIR în zona Piatra.

www.adevarul.ro/locale/tulcea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii