Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelierii de pe litoral anticipează un final de sezon bun

ro

10 Aug, 2011 13:59 820 Marime text

Hotelierii de pe litoral anticipează, pentru anul acesta, o creştere cu 5% a vânzărilor faţă de sezonul estival 2010. Preşedintele Asociaţiei Litoral Delta-Dunării (ALDD), Corina Martin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Mamaia, că în momentul de faţă, pe litoral, hotelierii au ajuns la nivelul vânzărilor din anul anterior, dar că sunt speranţe pentru un mic reviriment până în luna septembrie.

„Am ajuns la nivelul vânzărilor de anul trecut, dar în urmă cu o săptămână am şi făcut o estimare şi, din datele tour-operatorilor şi ale patronatelor hoteliere, rezultă că este posibil să ajungem la o creştere de 5%, pe finalul sezonului, raportat la anul 2010", a precizat Martin. Din datele centralizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), reiese că vânzările şi implicit gradul de ocupare în structurile de cazare de pe litoral vor menţine un trend pozitiv în luna august, speranţele hotelierilor fiind legate şi de prima jumătate a lunii septembrie. „Din 15 august, începe a doua serie a programului ‘Zile gratuite de vacanţă' şi asta face să crească deja nivelul vânzărilor, iar de la 1 septembrie intră la ofertă programul ‘Litoralul pentru toţi', ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm pe finalul sezonului la o creştere mică de 5% a vânzărilor, din acest sezon", a precizat Corina Martin.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, preşedintele ALDD a mai afirmat că actualul sezon estival a avut un debut mai greu.

„La târgul de turism ANAT din martie am vândut vacanţe din programul ‘Înscrieri Timpurii', vacanţe care acum se derulează, dar s-au vândut în februarie şi martie. A început vara foarte prost cu scăderi de 40% ale cererii faţă de acelaşi moment al anului trecut, ceea ce ne-a făcut să fim foarte îngrijoraţi. Am reuşit însă ca la mijlocul verii, spre luna iulie, să reducem scăderea cererii la un procent de 20% graţie propriilor programe de promovare şi programelor sociale şi de oferte, derulate de patronate şi asociaţii, din păcate nu şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului", a concluzionat Corina Martin.

www.financiarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii