Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanii anunţă exerciţii militare comune cu azerii pe teritoriul României

ro

02 Jul, 2011 18:18 590 Marime text

Peste o sută de soldaţi azeri vor participa la exerciţii comune cu soldaţi americani, pe teritoriul României, în decursul lunii viitoare, anunţă The Bug Pit - sursa de informaţii în domeniul strategiilor militare şi al securităţii al eurasianet.org, citându-l peambasadorul american la Baku, Matthew Brzya.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, publicaţiei azere Trend, Bryza a declarat că exerciţiile comune din România au fost agreate în decursul vizitei unui oficial militar american (de la Pentagon) la Baku.

Iulian Fota, consilierul preşedintelui Traian Băsescu pe probleme militare spune că nu a auzit de exerciţiile pe care soldaţii americani şi azeri pe vor efectua, în august, în România. "Aceste lucruri nu ţin de deciziile strategice pe care CSAT-ul le ia, ci sunt de competenţa Guvernului, a Ministerului Apărării", a declarat Fota, pentru jurnalul.ro.

Surse din Ministerul Apărării susţin că exerciţiile se vor desfăşura la Babadag, la ele urmând a participa şi soldaţi români, ucrainieni şi macedoneni.

Relaţiile americano-azere s-au răcit după ce autorităţile de la Baku au anulat, fără explicaţii convingătoare (pentru americani), exerciţiile comune ce ar fi trebuit să se desfăşoare în Azerbaidjan, în anii anteriori.

Prin acordul parafat săptămâna trecută, se stabileşte un compromis, pentru a linişti spiritele aprinse în Rusia şi Iran, care nu vedeau cu ochi buni exerciţiile militare desfăşurate în statul vecin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii