Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia acuză NATO „Exercițiile militare îi intimidează pe alegători!'

ro

20 Jan, 2024 14:35 742 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Rusia acuză NATO de infiltrare în alegerile prezidențiale: 'Exercițiile militare îi intimidează pe alegători!'

General-maior în rezervă Leonid Ivlev, deputat în Duma de Stat a Rusiei din partea regiunii Crimeea, a apreciat că apropiatele exerciții de amploare ale NATO sunt o manifestare a „naturii agresive a țărilor acestui bloc militaro-politic și o demonstrație a pregătirii pentru un război cu Rusia”, potrivit știripesurse.ro.

După cum relatează RIA - Novosti, comandantul-șef al forțelor unite ale NATO în Europa, Christopher Cavoli, a comunicat că Alianța va începe săptămâna viitoare „cele mai mari exerciții din ultimele decenii" Steadfast Defender 2024. La aceste exerciții sunt angrenați în jur de 90 de mii de militari. Exercițiile vor dura câteva luni.

„În afară de manifestarea naturii agresive a țărilor NATO, mai ales a SUA, și demonstrația pregătirii pentru un război cu Rusia, aceste exerciții au și un alt scop - acela de a intimida alegătorii ruși, de a distorsiona exprimarea voinței lor la scrutin (este vorba de alegerile prezidențiale din Rusia - n. trad.).
Iar acest lucru este deja un amestec direct în treburile interne ale Rusiei. De aceea noi trebuie să fim gata nu numai de apărare, dar să și dăm dovadă de patriotism și maturitate politică la apropiatele alegeri", a spus Ivlev pentru RIA - Novosti.


După părerea sa, de aceea exercițiile NATO Steadfast Defender 2024 - care vor începe la sfârșitul lui ianuarie și vor dura până în mai - nu întâmplător coincid cu campania pentru alegerea președintelui Rusiei, până la învestirea sa în funcție.
 
 Citește și
NATO intenționează să mobilizeze 90.000 de militari pentru cel mai mare exercițiu de după Războiul Rece
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii