Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accizele si taxa auto, cu cel putin 2% mai mari anul viitor. Vezi ce produse se vor scumpi

ro

01 Oct, 2011 19:57 975 Marime text

Accizele si taxa auto vor fi cu peste 2% mai mari anul viitor din cauza cursului de schimb leu-euro, care a sarit astazi la maximul istoric al ultimelor 15 luni.

 

Mai exact, referinta din prima zi lucratoare a BCE este cea in functie de care se calculeaza valoarea accizelor si a taxei auto pentru anul viitor. Cursul de anul trecut fata de care s-a raportat Ministerul de Finante in calculul accizelor este de 4,2655 lei/euro.

Practic, referinta de luni, 3 octombrie, care se va publica si in Jurnalul oficial al Uniunii Europene, va decide valoarea de anul viitor a acestor taxe. Banca Centrala Europeana a raportat vineri un curs leu-euro de 4,3575 lei/euro, cu 2,15% mai mare fata de cel de anul trecut.

Principalele produse accizabile sunt cele din alcool, tutun, combustibilii, cafeaua si energia electrica. De asemenea, taxa auto din 2011 se va calcula in functie de cursul BCE din prima zi lucratoare a lunii octombrie.

Moneda europeana s-a intarit fata de leu inca de la inceputul saptamanii. Aceasta majorare determinata de cursul valutar va creste incasarile statului din accize si taxa auto, insa preturile catre consumatorul final vor fi mai mari, consecinta ce va influenta inflatia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii