Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confortul psihic, întreținut cu o ceașcă de cafea

ro

10 Feb, 2021 00:00 1926 Marime text
  • Pentru psihic, cafea caldă este un adevărat balsam, chiar dacă este energizantă, aceasta conferă confortul psihic de care orice om are nevoie atunci când lucrează. 
Cafeaua este de departe una dintre băuturile favorite ale omenirii.
 
Puțini pun însă problema efectelor benefice sau nocive ale acestui deliciu.
 
Călugării, care au foarte multe restricții, comparativ cu oamenii care trăiesc în lume, își  îngăduie din când în când această băutură energizantă din dorința de a face față mai ușor ascultărilor din fiecare zi, urmate de slujbele de priveghere.
 
Se zice că o ceașcă de cafea este bine venită mai ales când ai anumite probleme de sănătate.Cafea fierbinte are și efecte benefice precum cele acceleratoare și tonice pentru inimă, vasoconstrictoare (central și periferic), energizante, euforizante, diuretice și laxative.
 
Este foarte importantă condiția de a consuma moderat o ceașcă de cafea pe zi, astfel efectele pot fi nedorite, mai ales pentru cardiaci. Pentru psihic, cafea caldă este un adevărat balsam,chiar dacă este energizantă, aceasta conferă confortul psihic de care orice om are nevoie atunci când lucrează, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa "Leacuri mănăstirești". 
 
Faptul că bei o ceașcă de cafea din când în când, poți remarca efecte extraordinare în stimularea sistemului nervos central, și este benefică pentru tratarea migrenelor, oboselii, somnolenței și chiar a stării de anxietate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii