Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:11 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Cafea turcească (rețetă interbelică)

ro

18 May, 2022 11:33 1012 Marime text
 foto: GastroArt

Pentru o cafea potrivită de tare și de dulce, se socotește o linguriță de cafea și o bucățică de zahăr de fiecare ceașcă.

Punem la fiert atâtea cești de apă câte cafele dorim să avem, se mai pun și zahărul, și cafeaua. Se lasă să dea câteva clocote, până se face caimacul, pe care îl luăm cu lingurița și-l punem în cești. Tot timpul trebue mestecat ca să nu dea în foc.

Când cafeaua e fiartă, se dă la o parte și se toarnă puțină apă rece și se ține o clipă ca să se așeze. Se toarnă în cești și se servește fierbinte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursa - gastroart.ro

Citește și:

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică) 

GastroArt Omletă cu mere (rețetă interbelică) 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii