Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile cafelei. Licoarea care încetinește îmbătrânirea

ro

21 Sep, 2020 00:00 2532 Marime text
  • Cafeaua are numeroase beneficii însă trebuie să ținem cont că zaharul, laptele si orice arome adaugate in cafea o transforma intr-o bautura plina de calorii și mai puțin sănătoasă.
 
Cafeaua este un excelent stimulent al sistemului nervos. Și nu doar fiindcă te energizează, ci fiindca îți îmbunătățeste pe termen scurt memoria, atenția și concentrarea. Creierul tău este în alertă și atent la orice stimul din mediu după ce consumi această băutură, potrivit doc.ro.
 
Dacă nu ai reușit să dormi suficient, poti bea o cafea, întrucât aceasta combate temporar consecintele privarii de somn. Asadar, dupa o noapte pierduta, fa-ti o cafea neagra si te vei simti mult mai bine, recapatandu-ti vitalitatea si scapand de starea de somnolenta.
 
Faciliteaza oxigenarea sângelui și respirația, dilatând tranctul respirator și permitand pătrunderea aerului în plămâni. Cafeaua este utilizată de unii specialisti in calmarea simptomelor astmului si altor afectiuni respiratorii similare.
 
Bogată în antioxidanți, cafeaua sprijină sistemul imunitar în lupta cu radicalii liberi, ne apară de boli și încetinește îmbătrânirea. Nu este o formulă magică pentru tineretea vesnica, dar cu siguranta iti va oferi vitalitate pentru mult, mult timp.
 
Cafeaua are efect diuretic, datorita cofeinei din compozitie. Aceasta stimuleaza organismul sa produca mai multa urina, pentru a elimina toxinele din organism. Este benefica, asadar, pentru rinichi si vezica urinara, pe care le va curata mai eficient. Atentie, insa, la hidratare: mai multa cafea inseamna si un necesar mai mare de apa pentru organism.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii