Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 octombrie - Ziua Internațională a Cafelei

ro

01 Oct, 2021 08:24 1553 Marime text
  • Ziua Internațională a Cafelei este o ocazie folosită pentru a promova și sărbători cafeaua ca băutură, evenimentele care au loc acum în locuri din întreaga lume.
Prima dată oficială a fost 1 octombrie 2015, așa cum a fost convenit de Organizația Internațională a Cafelei și a fost lansată la Milano, Italia.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Cafelei este lansat un program pentru a sprijini următoarea generație de tineri femei și bărbați în cafea, aducând la viață ideile lor inovatoare pentru a beneficia întreaga comunitate a cafelei și pentru a sprijini recuperarea din pandemia COVID-19, construind un climat mai prosper, potrivit internationalcoffeeday.org.

Ziua internaţională a cafelei marchează şi momentul în care toţi cei implicaţi în procesul de producere a cafelei, de la fermier şi până la consumator, trebuie să se concentreze pe o serie de activităţi de îmbunătăţire continuă pentru un viitor al cafelei.

Există şapte etape în procesul de realizare a cafelei, pornind de la boaba de cafea şi până la lichidul revigorant din ceaşcă: culegerea boabelor de cafea, apoi, spălarea, uscarea, separarea boabelor în funcţie de mărime şi calitate, prăjirea acestora, degustarea cafelei propriu-zise pentru evaluarea profilului de aromă al acesteia în funcţie de dulceaţă, aciditate, senzaţia produsă în cavitatea bucală, echilibru şi aromă, şi în cele din urmă, savurarea unei cafele.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii