Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update A murit Sergiu Nicolaescu

ro

03 Jan, 2013 09:30 2535 Marime text

sergiu_03_628d8b39c2.jpgÎndrăgitul regizor Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani. Sergiu Nicolaescu fusese internat la Spitalul de Urgență Elias din data de 27 decembrie pentru o afecțiune digestivă cronică. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o altă boală.

El a fost operat laparoscopic în data de 28 decembrie. Interventia chirurgicala a fost impusă de evoluția clinică în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute. Intraoperator a fost descoperita o peritonită localizata cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvată laparoscopic. Intervenția chirurgicala a decurs fără incident.

Sursa AICI

http://www.youtube.com/watch?v=99pMwYIHBzQ

http://www.youtube.com/watch?v=pZETPDovypw

 

UPDATE 1: 

Cum arată vila de la 2 Mai a lui Sergiu Nicolăescu

Vila din 2 Mai a lui Sergiu Nicolăescu este situată chiar pe faleză și de abia se zărește printre brazii înalți plantați lângă poartă.

O alee din marmură te ghidează pânî la intrarea în casă. De jur împrejurul acesteia se află plantați brazi și trandafiri de diferite culori, inclusiv albaștrii. Casa uimește prin simplitate.„Veneam la mare, filmam și mă gândeam că vreau să am un locușor al meu unde să îmi petrec zilele însorite de vară. În anul 1989 am facut o cerere la secretarul de partid și am solicitat un loc de casă la Vama Veche. Spre marea mea suprindere, am fost refuzat. Îmi placea la Vama Veche pentru ca acolo erau doar 14 case, era liniște. În ianuarie 1990 l-am trimis pe Vladimir Gaitan la 2 Mai să cumpere terenul și la finalul acelui an, casa era terminată. Modelul casei l-am gasit într-o revistă nemțească pentru că la noi în țară nu existau astfel de publicații. Casa este foarte simplă pentru că mie îmi plac lucrurile simple", a povestit Sergiu Nicolăescu. Pereții, atât în interior, cât și la exterior, sunt văruiți cu alb. Mobilierul este din bambus, iar pereții sunt decorați cu măști africane. De asemenea, în living a fost montat un șemineu, făcut, de asemenea, din marmură. Acesta conferă un aer de romantism întregii camere. Pe șemineu și-au găsit locul două spade pe care Sergiu Nicolaescu le-a folosit in filmele sale. Deși este o casă utilizată doar vară, proprietarul a preferat să monteze o centrală de încălzire pe bază de gaz, pentru a fi sigur că pereții nu se deteriorează din cauza umidității. De la etaj, mare se vede in toata splendoarea ei, insa daca privirea coboara spre gradina, nu poate sa nu remarce brazii, atipici acestei zone, si trandafirii de diferite culori. Desi casa lui Sergiu Nicolaescu a fost contruita la inceputul anilor '90, cand piata imobiliara si cea a constructiilor nu era inca dezvoltata in tara noastra, proprietarul spune ca nu vrea sa o modifice, dorind sa ii pastreze aspectul initial.

UPDATE 2

Gheorghe Ungureanu: Așa se duc oamenii de valoare

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, Gheorghe Ungureanu, ne-a povestit că l-a cunoscut pe marele regizor Sergiu Nicolăescu în anii 90. „M-am întâlint cu Sergiu Nicolăescu în anii 90. El era în trecere prin Constanța. Pleca la 2 Mai. A fost unul dintre cei mai mari regizori ai țării. Așa se duc oamenii mari", a declarat Gheorghe Ungureanu.

UPDATE 3

Actriţa Ioana Moldovan, eroina unuia dintre cele mai apreciate filme ale lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", vorbeşte despre regizor ca despre un prieten şi un profesionist desăvârşit.


Sergiu Nicolaescu a fost un om care s-a ridicat de fiecare dată. Sunt oameni despre care mi-e greu să cred că pot să moară şi Sergiu este unul dintre ei. A avut o viaţă lungă şi frumoasă, a făcut tot ce şi-a propus. Mai avea două filme în plan şi, desigur, ne gândeam că ar fi frumos să i se împlinească şi acest vis. L-am sunat după Crăciun şi am văzut că nu îmi răspunde. Am vrut să vorbesc cu Dana, soţia lui, şi, pentru că nu mi-a răspuns, m-am gândit că s-a întâmplat ceva. Însă Sergiu a mai trecut prin astea şi de fiecare dată şi-a revenit", a spus actriţa Ioana Moldovan pentru Mediafax.

"Îmi amintesc că pentru Orient Express am filmat la Constanţa, pe un ger de -20 de grade. Era primul pe platourile de fimare şi, dacă noi stăteam în maşini, cu motoarele pornite să ne încălzim, el nu a stat nici măcar să bea un ceai cald. Poate şi de aceea era aşa exigent şi, pentru unii, părea foarte dur. Dar duritatea lui era întotdeauna dreaptă şi se termina când nu erau filmări. Uneori chiar glumea, ceea ce era foarte rar pentru Sergiu. Am lucrat cu el cu mare drag", a mai spus actriţa.

"Sergiu Nicolaescu a fost un om pe care l-a întâlnit când aveam cea mai mare nevoie. Nu l-am căutat, nu m-a căutat. Ne-am întâlnit pur şi simplu", a încheiat Ioana Moldovan.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

UPDATE 4

Nicolae Iustin Urdea, primarul din localitatea Limanu, ne-a destăinuit că l-a cunoscut pe marele regizor Sergiu Nicolăescu în anul 2000. „A fost un om discret. Când venea la vila lui de la 2 Mai, ducea o viață discretă și retrasă. Nu a fost niciodată la primărie. De vila lui se ocupa altcineva", ne-a spus edilul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii