Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au finalizat lucrarile la biserica din Nicolae Balcescu

ro

26 Feb, 2010 04:14 1865 Marime text
Primăria comunei Nicolae Bălcescu a finalizat lucrările la biserica nouă din localitatea cu acelaşi nume.

Potrivit primarului Viorel Bălan, lăcaşul de cult a fost racordat la reţeaua de energie electrică, fiind definitivată şi instalaţia de încălzire. „A mai rămas de realizat pictura, însă pereţii vor fi pictaţi în câţiva ani pentru că trebuie să se aşeze zidurile mai întâi", ne-a declarat primarul comunei.

Administraţia locală continuă lucrările şi la biserica din satul Dorobanţu. „Această biserică este realizată în regie proprie. Primăria a asigurat cazarea, iar contribuţia bănească a fost asigurată din sponsorizări din partea locuitorilor comunei şi a agenţilor economici de pe plan local", a adăugat primarul Bălan. Anul acesta, autoritatea locală speră să finalizeze acoperişul bisericii, iar de la anul, în funcţie de posibilităţile financiare să se execute şi finisajele exterioare şi interioare.

O prioritate a primarului Viorel Bălan este amenajarea spaţiului verde din faţa sediului primăriei, peste care să troneze şi bustul lui Nicolae Bălcescu. De asemenea, autoritatea locală intenţionează să realizeze un mic parc şi în faţa şcolii din Nicolae Bălcescu. „Vrem să împrejmuim parcul cu un gard frumos din fier, ca să aibă şi copiii unde să se recreeze", a spus primarul. Potrivit edilului, investiţia ar fi de aproximativ 600 de milioane lei vechi.

În paralel cu aceste proiecte, administraţia locală a comunei continuă şi pietruirea drumurilor din Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. Potrivit lui Viorel Bălan, străzile interioare ale celor două localităţi au fost reabilitate în proporţie de 70%.

În Nicolae Bălcescu primarul intenţionează să realizeze şi un teren de sport. Spaţiul, destinat atât elevilor, cât şi locuitorilor comunei, va fi amenajat în Zona fier vechi, aşa cum este cunoscută de localnici.

Autoritatea locală va realiza şi o sală de sport în curtea şcolii din Nicolae Bălcescu. Potrivit primarului, investiţia va fi finanţată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii