Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea va sprijini construirea porturilor turistice de la Tuzla, Ostrov, Capidava si Topalu

ro

12 Mar, 2010 04:49 3044 Marime text
porturi_elena_udrea_04.jpgLa sfârşitul lunii februarie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat localităţile situate de-a lungul litoralului românesc, discutând cu primarii despre investiţiile ce ar putea fi demarate în această zonă.

Anterior vizitei, investiţiile pe care Elena Udrea le va sprijini pe litoral au fost incluse în HG 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 126 din 24 februarie 2010. În acest act normativ este prevăzută dezvoltarea infrastructurii turistice în zona sudică a litoralului, în localităţile 23 August, Costineşti, Eforie, Limanu, Mangalia, Techirghiol şi Tuzla. De asemenea, în aceeaşi hotărâre este menţionată pasarela şi pontoanele de acostare pentru ambarcaţiuni de agrement în staţiunea Mamaia. În parteneriat cu instituţia Consiliului Judeţean Constanţa, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului intenţionează să amenajeze centre de prevenţie, tratament medical primar şi puncte de salvamar în zona litorală a judeţului Constanţa. În parteneriat cu CJC, ministerul de resort intenţionează să construiască patru porturi turistice de agrement: Tomis - Tuzla, Ostrov, Capidava şi Topalu.

Fonduri de la bugetul MDRT

Finanţarea realizării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, ai căror beneficiari sunt autorităţile administraţiei publice locale, se asigură, potrivit hotărârii de guvern, de la bugetul de stat şi din bugetele locale, prin bugetele unităţilor administrativ-teritoriale.În hotărâre se precizează că sumele de la bugetul de stat pentru finanţarea proiectelor de investiţii în turism se alocă,

în limita fondurilor prevăzute anual cu această destinaţie, prin transferuri de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului către bugetele locale, pentru susţinerea financiară a autorităţilor administraţiei publice locale, în completarea surselor proprii ale acestora, şi se defalcă prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii