Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, la a cincea finala consecutiva

ro

31 Mar, 2009 03:00 1245 Marime text

cvm_tomis.jpgUltimul act al Cupei României se va disputa din nou la Sala Sporturilor, după ce nemţenii nu au mai participat la licitaţia organizată de FRV

Club Volei Municipal Tomis luptă, mâine, pentru a câştiga a cincea oară consecutiv Cupa României. Elevii lui Stelio de Rocco vor întâlni, în ultimul act al competiţiei, pe VCM Piatra Neamţ, echipă cu care formaţia constănţeană a disputat finala şi anul trecut.

După ce, la sfârşitul acestei săptămâni, au acces în semifinalele campionatului, voleibaliştii de la Tomis atacă mâine, la Sala Sporturilor, primul trofeu din acest sezon. CVM Tomis întâlneşte pentru al doilea an consecutiv VCM Piatra Neamţ. Campioana en-titre a României s-a calificat în finala Cupei, după ce a trecut în sferturile de finală de Remat Zalău, în urma unei duble victorii cu scorul de 3-1, iar în semifinală a eliminat pe Dinamo, impunându-se cu scorul de 3-0 la Constanţa şi 3-2 la Bucureşti. De cealaltă parte, Volei Club Municipal Piatra Neamţ a ajuns, pentru a doua oară consecutiv, în finala competiţiei, după ce a eliminat, pe rând, pe Unirea Dej, cu un dublu 3-0, şi Steaua Bucureşti, după două victorii cu scorul de 3-1. După ce anul trecut finala Cupei României s-a disputat la Sala Sporturilor din Constanţa, licitaţia organizată de Federaţia Română de Volei fiind câştigată de gruparea constănţeană, anul acesta s-a organizat o nouă acţiune. De data aceasta, gruparea pietreană nu a participat la licitaţie, meciul disputându-se astfel din nou la malul mării. Constantin Niţă, directorul executiv al clubului din Piatra Neamţ, a declarat, pentru un ziar local, că motivul pentru care clubul nemţean nu a mai participat la licitaţie a fost lipsa unei susţineri financiare din partea autorităţilor locale. În aceste condiţii, Constantin Niţă susţine că Tomisul este favorită la câştigarea trofeului. Se pare că tot la Constanţa va avea loc şi finala Cupei României la volei feminin, deşi sunt implicate în duel campioana CSU Metal Galaţi şi Dinamo Bucureşti. Partida dintre CVM Tomis şi VCM Piatra Neamţ va începe la ora 18.00 şi va fi arbitrată de Cornel Malaxia şi Mirel Zaharescu. Jocul va începe imediat după disputarea finalei la feminin.

Posibilă în campionat

Favoritele au obţinut in corpore, relativ uşor, calificarea în semifinalele Diviziei A1 la volei masculin. Astfel, acestea n-au avut nevoie de meciul cu numărul 3, obţinând 2-0 după primele dispute. În aceste condiţii, în lupta pentru titlu au rămas următoarele formaţii: CVM Tomis Constanţa, Dinamo Bucureşti, VCM Piatra Neamţ şi Remat Zalău. În semifinalele Diviziei A1, CVM Tomis va întâlni pe Remat Zalău, cealaltă dispută fiind Dinamo Bucureşti - VCM Piatra Neamţ. Se joacă în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri", echipele mai bine plasate în sezonul regulat, Tomis şi Dinamo, urmând să joace acasă trei partide. Constanţa şi Dinamo vor fi gazde pe 4, 5 şi 12 aprilie, iar Zalăul şi Piatra Neamţ, pe 8 şi 9 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii