Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis forteaza accederea in Final Four

ro

23 Jan, 2009 02:17 984 Marime text

volei.jpgÎn următoarea fază a competiţiei, echipa antrenată de Stelio de Rocco va întâlni pe bieloruşii de la Metallurg Zhlobin, formaţie care a eliminat pe VCM Piatra Neamţ

Club Volei Municipal Tomis s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a reuşit să se impună şi în meciul retur de la Zellik, cu scorul de 3-1 (26-24, 25-18, 18-25, 25-23). În tur, la Constanţa, echipa constănţeană a învins cu 3-0 (25-12, 25-12, 25-23).

Favoriţi la calificare după succesul categoric din prima manşă şi susţinuţi de un grup de suporteri venit de la Constanţa, voleibaliştii pregătiţi de Stelio de Rocco au reuşit, încă din primul set, să-şi asigure accesul printre ultimele opt formaţii ale competiţiei europene. După un debut echilibrat, Tomisul s-a desprins la şase puncte în setul inaugural (17-11), iar soarta calificării părea pecetluită. Belgienii, însă, nu cedează şi anulează handicapul de pe tabelă în special datorită serviciului puternic şi precis al brazilianului Dornelas. Lennik a avut chiar o minge de set la scorul de 24-23, însă constănţenii au anulat-o adjudecându-şi parţialul cu 26-24. Cu moralul la pământ, cauzat de pierderea calificării, belgienii nu mai pun nicio problemă în setul secund, campioana României reuşind să câştige cu 25-18. Gazdele au o tresărire de orgoliu în actul al treilea, reuşind să profite de relaxarea din tabăra constănţeană şi să câştige setul cu 25-18. Parţialul al patrulea a fost extrem de echilibrat, cele două echipe câştigând punct cu punct până spre finalul actului. CVM Tomis reuşeşte să se desprindă pe tabelă la 24-21, adjudecându-şi în final setul şi partida. Căpitanul Tomisului, Radu Began, s-a declarat mulţumit de victorie şi de calificare. „Nu a fost uşor. Am avut ceva emoţii în primul set, când belgienii au revenit de la 17-11. Am jucat prea relaxaţi setul al treilea, dar este bine că am câştigat şi am trecut în sferturi, a spus jucătorul constănţean. Ultimul pas înainte de calificarea în Final Four este dubla manşă din sferturile de finală al competiţiei cu echipa din Belarus, Metallurg Zhlobin. Cele două formaţii se vor întâlni pe 11 februarie, la Constanţa, returul fiind programat o săptămână mai târziu. După ce a învins în tur, pe teren propriu, cu 3-1, echipa din Belarus s-a impus şi în returul din Elveţia, 3-2 (26-24, 20-25, 23-25, 25-23, 15-7), cu elveţienii de la TV Amriswil. „Echipa din Belarus este o echipă puternică, dar o vom studia foarte bine. Cred că vom ajunge în Final Four", a spus Began, după victoria din Belgia, fiind completat şi de preşedintele echipei constănţene, Sorin Strutinski, care speră să reuşească să organizeze turneul Final Four la Sala Sporturilor din Constanţa: „Mai departe va fi ceva mai greu. Sper să ne calificăm şi după duelul cu echipa din Belarus, deoarece avem o formaţie mai bună şi un buget mai bun. Totul depinde de noi, de echipă şi de antrenor. Sper să ajungem în Final Four şi să organizăm turneul la Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii