Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis se mentine in top

ro

10 Apr, 2008 00:00 753 Marime text
1207771420.jpg

Insuccesul surprinzator din etapa precedenta le-a mobilizat pe jucatoarele constantene si au bifat o noua victorie in fata echipei HC Zalau

Formatia CS Tomis a invins, miercuri, pe teren propriu, echipa Silcotub Zalau, cu scorul de 33-28 (13-9), meci contand pentru etapa a XVIII-a a Diviziei Nationale la handbal feminin. Dupa infrangerea inregistrata in etapa trecuta a Ligii Nationale de handbal feminin, 29-30, cu Hidroconcas Buzau, CS Tomis Constanta a reusit, miercuri, sa se mentina in lupta pentru un loc de cupe europene. Formatia antrenata de Lucian Rasnita si Ion Puscasu a dispus, fara probleme, de ocupanta locului 9 in clasament, HC Silcotub Zalau, cu scorul de 33-28. Candidata la un loc in cupele europene, gruparea de pe litoral nu si-a putut permite un nou pas gresit, mai ales ca in cursa pentru ocuparea pozitiei a cincea se afla si sfertfinalista din Cupa Cupelor, U. Jolidon Cluj, dar si semifinalista Cupei Challenge, Dunarea Braila. Constiente de acest lucru, handbalistele constantene au inceput in forta meciul de la Sala Sporturilor si s-au distantat la cinci goluri, scor 7-2, dupa numai 10 minute de joc. HC Zalau n-a reusit sa tina ritmul fetelor antrenate de Lucian Rasnita, singurul moment in care s-au apropiat la un singur gol diferenta inregistrandu-se in minutul 20 al primei reprize, 10-9. Din fericire, insa, cu o Georgeta Grigore in forma, Tomis a reusit sa tina formatia din Zalau la distanta, intrand la cabine cu o diferenta de patru goluri, scor 13-9. Dupa pauza, CS Tomis a reusit sa mentina o diferenta linistitoare de goluri, impunandu-se la final, fara emotii, cu scorul de 33-28. Cele mai bune marcatoare ale formatiei constantene au fost Georgeta Grigore, cu 11 goluri, Anisoara Marcu, Dorina Jerebie si Loredana Mateescu, cu cate cinci reusite. Dupa aceasta victorie, echipa constanteana isi consolideaza locul 5 in clasamentul Diviziei Nationale, mentinandu-se in coasta celor doua formatii cu care se lupta pentru locul trei, Otelul Galati si HCM Baia Mare. CS Tomis este urmata indeaproape de Universitatea Cluj si Dunarea Braila.

Rulmentul s-a impus la Roman

In celelalte meciuri din cadrul etapei a XVIII-a s-au inregistrat urmatoarele rezultate: HCM Roman - Rulmentul Brasov 22-30 (10-15). Partidele Rapid CFR Bucuresti - HCM Baia Mare, Otelul Galati - CSM Sfantu Gheorghe, Cetate Deva - Oltchim Ramnicu Valcea, Dunarea Braila - Hidroconcas Buzau s-au disputat miercuri seara. In aceasta etapa, Universitatea Cluj a stat. CS Tomis va intalni in urmatoarea etapa, in deplasare, formatia care a eliminat-o din sferturile de finala ale Cupei Challenge, HC Dunarea Braila. Meciul va avea loc duminica, 13 aprilie, incepand cu ora 11.00.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii