Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis respira aer de cupe europene

ro

19 Jan, 2009 00:33 747 Marime text

cs_tomis.jpgÎn urma rezultatelor penultimei etape din tur, echipa de pe litoral urcă pe locul cinci, ultimul care permite participarea într-o cupă europeană

Formaţia feminină de handbal, CS Tomis Constanţa, rămâne neînvinsă de cinci etape, după ce, duminică, s-a impus în faţa echipei HC Zalău, cu scorul de 30-26 (14-10), într-un meci contând pentru etapa a XII-a a Ligii Naţionale.

Duelul foştilor tehnicieni ai naţionalei feminine, Dumitru Muşi şi Gheorghe Tadici, s-a încheiat cu victoria primului, CS Tomis reuşind să obţină cea de-a patra victorie din ultimele cinci partide, urcând în clasament până pe locul 5, care permite accesul într-o cupă europeană. Meciul de la Sala Sporturilor a debutat cu o dominare clară a formaţiei constănţene, tomitanele distanţându-se încă din primele minute ale întâlnirii la cinci goluri, scor 6-1, în ciuda lipsei căpitanului, Mihaela Pârâianu, suspendată la acest meci în urma cartonaşului roşu încasat în partida de la Cluj. Diferenţa a fost menţinută până aproape de finalul primei părţi, cele două echipe întrând la cabine la scorul de 14-10 pentru echipa gazdă. Debutul celei de-a doua reprize a aparţinut formaţiei pregătite de Sorin Rădulescu şi Gheorghe Tadici, HC Zalău apropiindu-se la două goluri, după cinci minute de joc (scor 15-13). Tomis a revenit în joc şi a refăcut avantajul de patru goluri (20-16, în minutul 40). A urmat o relaxare prematură în joc a formaţiei constănţene, lucru de care au profitat jucătoarele lui Gheorghe Tadici, egalând situaţia pe tabelă (scor 23-23), pentru prima dată în această întâlnire. A ieşit la rampă extrema dreaptă a Tomisului, Dorina Cărbune, care a înscris de două ori consecutiv, diferenţa de trei goluri fiind adusă de reuşita Georgetei Grigore. Până la final, echipa antrenată de Mircea Bucă a păstrat constant avantajul de tabelă, impunându-se în final cu scorul de 30-26. Cele mai bune marcatoare ale formaţiei de pe litoral au fost Dorina Cărbune, cu 8 goluri, Filipa Ackar şi Georgeta Grigore (câte 6), Marina Tankaskaya (4) şi Alexandra Iovănescu (3). La echipa oaspete s-au remarcat Adriana Holhoş (6 goluri), Georgiana Coadălată (5), Alina Czeczi, Elena Băbeanu şi Mihaela Ivan (câte 4).

HCM Buzău, învinsă la Ploieşti    

În celelalte meciuri ale rundei a XII-a s-au înregistrat rezultatele: HCM Baia Mare - Oţelul Galaţi 28-25 (12-15), HC Dunărea Brăila - KZN Slatina 47-24 (24-10), CSM Cetate Deva - Universitatea Jolidon Cluj 31-29 (15-13), CSM Ploieşti - HCM Buzău 28-19 (11-11), Rulmentul Braşov - HCM Roman 41-24 (19-12). Duelul Oltchim Râmnicu Vâlcea - Rapid CFR Bucureşti a fost amânat pentru miercuri, 21 ianuarie, din cauza partidei pe care campioana o va disputa în grupele Ligii Campionilor împotriva formaţiei Podravka Vegeta Koprivnica. În clasament, lider se menţine, în continuare, Oltchim, cu 22 puncte, urmată de Rulmentul Braşov (21 puncte) şi Rapid (16 puncte).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii