Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promisiuni uitate mult prea repede Unde sunt măicuţele lui Nicuşor Constantinescu pentru spital?

ro

01 Oct, 2010 01:38 1180 Marime text
cap_8.jpgNici până acum, măicuţele despre care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spunea că se vor ocupa să distribuie hrana pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nu au fost selectate să se ocupe de misiunea dată de şeful CJC. De atunci, au trecut nu mai puţin de trei luni. Se pare că vinovat ar fi Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care nu a semnat documentele necesare protocolului pentru că a fost plecat din ţară.

Maicute_spitalul_judetean_001.jpgÎn şedinţa de Consiliu Judeţean de la sfârşitul lunii iunie, aleşii au fost de acord să se încheie un parteneriat social-misionar, cum a fost denumit el, prin care 22 de măicuţe să servească masa pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Totul pentru a se aplana conflictul existent prin care oficiantele erau acuzate că fură din mâncarea bolnavilor pe care o primesc de la cantină. Chiar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa susţinea la acel moment, al propunerii, în şedinţa CJC din 24 iunie, că de la 1 iulie, cele 22 de măicuţe vor începe să-şi facă treaba. De atunci au trecut nu mai puţin de trei luni, timp în care părţile implicate, Arhiepiscopia Tomisului, Consiliul Judeţean şi conducerea SCJU, s-au întâlnit de câteva ori pentru a ajunge la un acord comun. Însă, până acum nimic nu s-a concretizat. Potrivit celor declarate de consilierul social al Arhiepiscopiei, Vasile Rusnac, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire a părţilor implicate, care vor stabili etapa în care se află la acest moment şi când va fi pus efectiv în practică proiectul: „Eu am prevăzut la momentul când s-au început discuţiile că proiectul nu va putea fi pus în aplicare mai devreme de şase luni. Atunci mi s-a spus că greşesc, că se poate mai repede. Au trecut deja trei luni de când este în discuţie şi probabil vor mai trece încă pe atâtea". Acesta a susţinut că sunt foarte multe aspecte care trebuie avute în vedere în acest caz în ceea ce priveşte selecţia măicuţelor, printre care cele mai importante ar fi vârsta, pregătirea profesională, dar şi starea de sănătate a acestora. „Măicuţele vor fi din judeţ. Există problema vârstei şi în această activitate trebuie să existe un minim de cunoştinţe". Am încercat să contactăm şi un reprezentant al CJC pentru a vedea care este punctul lor de vedere în ceea ce priveşte proiectul, dar purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu ne-a spus că cele mai multe informaţii în acest sens le are managerul SCJU, Dănuţ Căpăţână. Contactat telefonic, acesta ne-a spus că mai este nevoie doar de o semnătură pe toate actele care au fost întocmite pentru încheierea protocolului, cea a Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe care o vor obţine probabil zilele următoare. Aşa cum susţine Căpăţână, ÎPS a fost plecat din ţară. „Dacă o să avem toate actele gata, într-o săptămână măicuţele pot să vină", a mai adăugat Căpăţână.

Din partea conducerii cantinei care se ocupă de hrana pacienţilor de la SCJU, managerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, ne-a declarat că până acum nu au sosit aceste ajutoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii