Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITC amendeaza Primaria pentru podul IPMC

ro

10 Mar, 2010 03:27 2086 Marime text
cap_4.jpg„Zilele următoare vom aplica şi sancţiunile şi vom face şi notificările către municipalitate. Sancţiunea pe care o vom dispune este cuprinsă între 15.000 şi 75.000 de lei", a declarat ieri, directorul ITC Constanţa, Gigi Chiru

Cele două plăci de beton care au căzut în cursul zilei de luni din Podul IPMC, nu fuseseră ridicate nici până ieri după-amiază de autorităţile locale, în administrarea cărora este obiectivul.

După ce în cursul zilei, două plăci din beton s-au despărţit din corpul podului de la IPMC şi au căzut direct în curtea unui localnic, inspectorii de specialitate ai Inspectoratului de Stat în Construcţii s-au deplasat ieri la faţa locului, pentru a cerceta cine este vinovatul în acest caz şi a aplica sancţiunile necesare.

chiru_pod_-_pod_ipmc2.jpgPrezent ieri la o emisiune la Radio Sky, directorul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa, directorul coodonator Gigi Chiru a precizat că vinovate de incidentul produs sunt autorităţile locale care nu s-au preocupat de conservarea în timp a construcţiei. „Am să dispun să se facă demersuri necesare pentru identificarea de sume în vederea reabilitării acestui pod. Zilele următoare vom aplica şi sancţiunile şi vom face şi notificările către municipalitate. Sancţiunea pe care o vom dispune este cuprinsă între 15.000 şi 75.000 de lei", a susţinut Chiru.

Acesta a mai adăugat şi faptul că terenul pe care au căzut cele două plăci este în proprietatea primăriei iar familia care deţine imobilul buclucaş are doar în folosinţă terenul pe care s-a produs incidentul: „La momentul în care s-a realizat acest pod nu ştiu dacă legislaţia în domeniu interzicea construcţiile la aşa de mică distanţă de poduri. Teoretic, acestea ar trebui să fie la cel puţin 20 de metri distanţă de pod".

Podul IPMC a început să se dezmembreze în după amiaza zilei de luni, când două bucăţi din el era cât pe ce să omoare o femeie în curtea propriei case. Două dale din beton s-au desprins din corpul podului şi au căzut în curtea unei case din apropiere, chiar în locul în care proprietara casei stătuse cu câteva secunde înainte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei Gheorghe 10 Mar, 2010 23:29 Pai grasul ala de Chiru...e cat vaca primariei Lumina...:)
  • alex 10 Mar, 2010 02:35 l-au pus aici pe eternul candidat di Eforie sa-si mai recupereze din bani. Asta nu e ala care facea o tombola de alegeri. Cum dracu frasu e primar PSD de lumina. Traim intr-o lume nebuna si se cearta la televizor la vrajeala