Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs pentru şefi de serviciu, la Primăria Constanţa

ro

15 Apr, 2011 02:00 3700 Marime text
cap_7.jpgCristina Stamat, şefa Serviciului de Urbanism, şi Dezideriu Dudaş, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei Constanţa, vor susţine, pe 11 mai, concurs de promovare pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante.

Concursul pe care îl vor susţine cei doi actuali şefi din subordinea primarului Radu Mazăre se va desfăşura la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pe 11 mai, de la ora 10.00 (proba scrisă) şi pe 13 mai, de la ora 14.00 (interviul). Aşa cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Liviu Tramudana, la concurs se poate înscrie orice funcţionar public, atât din Constanţa, cât şi din ţară.

Dezideriu_Dudas_147.jpgCu alte cuvinte, cine râvneşte la un asemenea post şi îndeplineşte condiţiile stipulate are posibilitatea să-şi depună dosarul pentru susţinerea acestui concurs. Alţi şefi din primărie care au susţinut la începutul anului concurs pentru ocuparea definitivă a postului - Ionuţ Pripişi, Ionel Pilat, Nicolai Nuţu, Mihaela Mihai, Marian Rîşnoveanu, Dayan Festislam, Ion Marica şi Felix Bratu - fuseseră numiţi prin dispoziţie de primar şi nu prin concurs, aşa cum se face în general. Fiecare dintre candidaţi a concurat singur pe postul lui, examenele fiind luate fără probleme. Probabil, acelaşi lucru se va întâmpla şi acum, cei doi şefi fiind numiţi tot prin dispoziţia primarului, fără a susţine concurs.

Ce condiţii trebuie îndeplinite?

promovare_concurs_sediu_Primaria_Constanta_01.jpgÎn ceea ce priveşte condiţiile de participare pe care trebuie să le îndeplinească cei care se vor înscrie la concurs, acestea sunt diferite pentru cele două posturi. Pentru şef Serviciu Urbanism, candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă într-unul din domeniile arhitectură şi urbanism, ştiinţe inginereşti ori ştiinţe exact, plus studii de masterat în administraţie publică, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. În plus, trebuie să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I şi să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minim doi ani şi să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată.

Pentru a participa la concursul de promovare pentru funcţia de şef la Evidenţa Populaţiei, candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă într-unul din domeniile ştiinţelor juridice, ştiinţelor sociale şi politice - ştiinţe administrative - specializarea administraţie publică, ştiinţelor inginereşti. Trebuie să aibă, de asemenea, şi studii de masterat în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. În plus, este necesar să fie numit într-o funcţie publică, corespunzătoare clasei I şi să aibă o vechime în exercitarea funcţiei publice de minim doi ani, să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată, să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională şi cunoştinţe de operare pe calculator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii