Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce răspuns a dat Ministerul Sănătăţii firmei care pregăteşte hrana pacienţilor SCJU? (document)

ro

18 Apr, 2011 03:02 1644 Marime text
După câteva săptămâni de la trimiterea către Ministerul Sănătăţii a scrisorii privind cuantumul mic al alocaţiei de hrană destinată bolnavilor, managerul SC Arimex Comexim SRL, Petre Preda, a primit un răspuns.

Problema legată de alocaţia de hrană pentru fiecare pacient a fost ridicată încă de acum câteva luni, însă a revenit în prim plan abia când preţurile la alimente au explodat, iar managerului cantinei i-a ajuns cuţitul la os. Stocurile de alimente pe care le achiziţionase iarna trecută aproape s-au terminat, iar explozia preţurilor face aproape imposibilă continuarea contractului pe care firma îl are cu SCJU.

În ciuda speranţelor, răspunsul dat de cei de la Ministerul Sănătăţii nu a fost deloc unul mulţumitor pentru expeditorul scrisorii deschise: „La scrisoarea dumneavoastră adresată ministrului Sănătăţii, domnului Attila Cseke, prin care ne sesizaţi dificultăţile cu care vă confruntaţi în administrarea societăţii dumneavoastră ca urmare a nivelului scăzut al alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice şi creşe, stabilite conform HG nr. 429/2008, vă informăm că modificarea acestora se face în condiţiile creşterii semnificative a indicelui preţurilor de consum, la cererea unităţilor sanitare publice din bugetul cărora se efectuează aceste cheltuieli", se precizează în răspunsul dat de Ministerul Sănătăţii, datat 5 aprilie 2011 şi semnat de directorul general, economist Rodica Dobra.

Răspunsul nu îl mulţumeşte deloc pe managerul societăţii, care se luptă zilnic cu preţurile mari la alimente pentru a le asigura pacienţilor mesele zilnice cu necesarul de calorii potrivit pentru fiecare afecţiune de care suferă pacienţii. „Preţurile au crescut foarte mult în ultimul an. Este foarte greu să ne menţinem, încă supravieţuim, dar nu ştiu cât de mult în aceste condiţii", a spus managerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda. Zilnic, în cantina pe care o administrează, se pregătesc mesele a peste 1.000 de pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi de la secţia exterioară de la Palazu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii