Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația ,,Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar ,,Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu“, au vestit Învierea Domnului! (FOTO)

ro

16 Apr, 2023 13:18 1617 Marime text

Dacă suntem la dispoziţia Domnului, El ne pregăteşte faptele bune în care trebuie să umblăm. Cum trebuie să sărbătorim Pastele? Ca îngerii, lăudând pe Dumnezeu şi mărturisindu-L pe Hristos tutoror celor din jur... în simplitate, în curăţie, în slujire. Doar cine sărbătoreşte în felul acesta, sărbătoreşte adevărata Inviere. Omul pentru care sărbătoarea înseamnă doar confort, distracţie, mâncare şi băutură, este un păgân şi nu are nici o legătură nici cu creştinismul nici cu Fiul lui Dumnezeu.

Ne spune Mântuitorul Iisus Hristos că prin milostenie, prin faptă bună, noi ne facem „depozite” acolo unde contează cu adevărat: în cer. Acolo contează cu adevărat să ne facem depozite. Cu cât înmulțim faptele bune, cu atât „contul” tău, „depozitul” tău din banca cerului crește, își cere și dobânzile, căci Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Uneori, aceste fapte bune realizate de cineva de-a lungul vieții sale îi sunt de folos omului nu doar pentru viața veșnică, ci chiar și pentru cea de aici. Faptele bune, făcute cu credință, cu evlavie în Domnul pentru cei neputincioși și neajutorați de multe ori se „decontează” atunci când treci prin încercări și din aceste fapte bune te hrănești, te încălzești și te adăpostești. Pentru că cine face milă, milă găsește.

Deci, să facem bine, fără preget, semenilor noștri, cât mai avem ocazia, știind că pentru acest bine vom afla milă în Ziua cea Mare, în Ziua Judecății. Să ne deschidem cu totii inimile pentru a primi ,,Bucuria Iubirii”, acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.

Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și este abia începutul. Iată, că o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa este milostenia, binele făcut fratelui în nevoie, binele făcut copilului orfan, binele făcut celor necăjiți și întristați.

Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniti, buni şi milostivi, căci ,,milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat” (Tobit 12, 9).

Să nu uităm că ȋn această perioadă de criză medicală şi economică, ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate este o necesitate stringentă. Prin urmare, să fim milostivi sau darnici, deoarece, după cum ne învață Sfânta Scriptură, „cel ce are milă de sărman împrumută Domnului” (Pilde 19, 17). Si Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă la dărnicie, zicând: ,,Dă pâine, după puterea ta! N-ai pâine? Dă un bănuţ! N-ai niciun bănuţ? Dă un pahar cu apă rece! N-ai nici atât? Plângi împreună cu cel îndurerat şi ţi-ai luat plata”. Altfel spus, cu cel sărac fii darnic cel puţin prin compasiune şi solidaritate.

Nu este nimeni atât de sărac ȋncât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o ȋncurajare şi nu este nimeni atât de bogat ȋncât să nu aibă nevoie de acestea.

Se cuvine deci, să mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătății, care trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înțelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm, și să arătăm necontenit, iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii aflaţi ȋn dificultate.

Cu acest prilej, in numele tuturor celor aflati in aceasta situatie, aducem multumiri tuturor celor care au devenit asemenea izvoare răspunzând apelurilor crestinesti lansate de Asociaţia "Suflete Deschise” si de societatea Arimex Comexim 2000 SRL, şi depunem mărturie ȋn faţa Domnului Hristos, pentru bunătatea, dărnicia, milostenia crestină şi vrednicia acestora.

Mulţumim ,,izvoarelor” : Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Selgros Cash&Carry SRL, Sole Mizo Romania SRL, Smitfhfield Romania SRL, Ella Glob SRL, Elit SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, , PFA Dumitra Laura-Elena, IF Lazăr Victoria, Gecam SRL, Euro Consumer SRL, Zbornicul SRL, inimoasele echipe, care ȋn această perioadă de criză economică şi medicală, au continuat să ne fie alături, oferind sute de pachete cu alimente, oferind bucurii şi mângâiere, pacientilor internati in spitale, familiilor nevoiaşe, familiilor care traiesc in grajduri, izolati in campuri sau la margini de catune, bătrânilor ce vietuiesc ȋn cămine, copiilor din orfelinate, persoanelor fără vedere, persoanelor fără glas şi fără auz, oamenilor străzii, celor bolnavi, celor sărmani, singuri şi trişti.

Multumim ,,izvorului” Dan Cojocaru, renumitul si indragitul actor, care a luat chipul Clovnului, al Iepurasului, care a îmbracat haina magica a lui Moş Crăciun, şi a sosit cu daruri printre micutii internati, facandu-i sa uite de durere, sa zambeasca, sa rada, sa-i faca fericiti.

Multumim deasemeni si ,,izvorului” Preda Crina-Georgiana, care a luat chipul indragitelor personaje de poveste (Craiasa zapezilor, Zana cea buna, Minni Mouse, Craciunita, Spiridus, Elf , etc.), si a fost prezenta la toate actiunile de caritate desfasurate de asociatia noastra.

Multumim ,,izvorului” Cristea Gigi, preot paroh al Capelei Sf. Mucenic Pantelimon, pentru participarea la multe din actiunile Asociației noastre.

Multumim conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Ap. Andrei Constanta, dar si cadrelor medicale pentru sprijinul acordat in derularea activitatilor social-misionare desfasurate in spital.

Multumim tuturor acelor ,,izvoare”, persoane fizice,, tuturor facatorilor de bine, care au donat pentru cei nevoiasi, haine, incaltaminte, jucarii, alimente, sume de bani si alte bunuri, care ne-au ajutat sa fim de ajutor aproapelui nostru si sa implinim astfel, fapte placute Mantuitorului Hristos.

Nu in ultimul rand, multumim voluntarilor nostri, care au ajutat la impachetarea cadorilor, la distribuirea lor si zi de zi implinesc misiunile crestinesti pentru faceri de bine. Ei au mers prin tot orasul, prin piete, prin gara, autogara, prin tot felul de cotloane pentru a-i intalni pe oamenii necajiti ai strazii, care nu indeplinesc conditiile necesare pentru a beneficia de un adapost al Primariei. Le-au daruit pachete cu alimente, incaltaminte si imbracaminte, o vorba de mangaiere, i-au facut sa zambeasca, au spart oua rosii si au marturisit impreuna: ,,HRISTOS A INVIAT!”

Cu prilejul Invierii Domnului, vă adresăm tuturor, doriri de sănătatate, pace sufleteasca, bucurie si fericire, iar bucuria, dragostea şi  speranţa să vă însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare. Rugam pe bunul Dumnezeu sa aiba in paza Sa, in tot ceasul, familia, prietenii si gospodaria dumneavoastra., a transmis Ghioc Daniela - Asociaţia ,,Suflete deschise”.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii