Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scenariul unei crime misterioase

ro

05 Oct, 2009 02:48 1609 Marime text
Crimă greu de desluşit la Lipniţa. Poliţiştii din localitate, coordonaţi de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, anchetează moartea, în împrejurări suspecte, a unui fost veteran de război, în vârstă de 84 de ani, găsit fără suflare, sâmbătă după-amiază, la locuinţa sa. La locul crimei, frânturile de indicii induc în eroare. Anchetatorii încearcă să pună probele cap la cap pentru a contura o ipoteză a crimei.

Găsit mort în patul unde dormea

Macabra descoperire a trupului neînsufleţit a fost făcută de una dintre vecine, care a observat că bătrânul nu a ieşit deloc din casă toată ziua şi s-a gândit să-i facă o vizită. Femeia le-a povestit anchetatorilor că, în timp ce se îndrepta spre uşa casei vecinului, l-a zărit pe geamul lăsat deschis, stând în pat, însă la o privire mai atentă, şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. Bătrânul nu schiţa niciun gest, ca şi cum ar fi fost mort. Femeia a pus imediat mâna pe telefon şi a sunat la 112.

Singur de ani de zile

Poliţiştii din Lipniţa au primit sesizarea sâmbătă, în jurul orei 14.00, şi s-au deplasat pe Trandafirilor, la nr. 227, unde au descoperit cadavrul, identificat ca fiind al lui Nicolae Dumitrescu, pensionar - veteran de război. Anchetatorii au aflat că bătrânul locuia singur, de ani buni, şi că singurele persoane cu care mai intra în contact erau vecinii şi poştaşul.

Locul crimei era răvăşit, însă fără să lipsească nimic.

Trupul neînsufleţit era aşezat pe patul unde pensionarul se odihnea de obicei, geamul era deschis, iar uşa de acces închisă pe dinăuntru. La prima vedere, totul arăta ca şi cum bătrânul ar fi sfârşit de moarte bună, în somn. Însă, suspiciunile au apărut o dată cu aspectul locului crimei. Lucrurile din încăpere erau răvăşite, firul receptorului de la telefonul fix, smuls, iar uşa de acces, închisă pe interior, ca şi cum cineva l-ar fi împiedicat să folosească telefonul pentru a anunţa ceva sau să iasă din casă şi să alerteze vreun vecin. Un alt aspect asupra căruia planează suspiciuni este acela că din locuinţă nu pare că ar lipsi vreun obiect de valoare sau vreo sumă de bani. Mai mult decât atât, anchetatorii au descoperit, ascunsă în spatele unui dulap, într-un borcan, suma de şase mii şase sute de lei.

Urme de violenţă pe cadavru

La expertiza preliminară a trupului neînsufleţit, medicul legist a observat urme de violenţă, în speţă urme ale unor leziuni în zona capului. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Morga Spitalului Băneasa, pentru a-i fi efectuată necropsia, în speranţa ca rezultatele acesteia vor oferi noi indicii în ancheta crimei.

Concluzii preliminare

Anchetatorii se află acum în faţa unei ample şi controversate anchete de crimă. După primele constatări şi cercetări, oamenii legii spun că indiciile conturează o moarte violentă a bătrânului, care se pare că s-a luptat să ajungă la telefon pentru a anunţa poliţia, însă nu a mai ajuns, după ce, probabil, criminalul i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului. Este posibil ca autorul să fi aşteptat ca bătrânul să se stingă chiar sub ochii săi, apoi să-l fi aşezat în pat şi să fi aranjat obiectele din casă în aşa fel încât să creeze iluzia că ar fi murit de moarte bună. Ipoteza ar putea fi confirmată şi de faptul că din locuinţa victimei nu lipseşte nimic.

Însă întrebarea la care anchetatorii trebuie să afle răspunsul prin intermediul anchetei este cine ar fi putut să-l ucidă cu sânge rece pe bătrân şi mai ales care ar fi fost motivul crimei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii